En høy og luftig ostesufflé imponerer gjestene - og er verdt å vente på ♫♪♫♪
Sufflé kommer fra fransk og betyr å ”blåse opp” !
Husk det er gjestene som skal vente på suffléen og ikke omvendt, den må serveres med en gang
den tas ut av stekeovnen -og det viktigste : IKKE ÅPNE OVNSDØRA under steketiden !!
Du trenger til 6 porsjoner :
- 3 ss smør
- 4 ss hvetemel
- 3 dl melk
- 5 eggeplommer
- 300 g revet ost, gjerne Jarlsberg
- 2 ts maizena
- 1 ts kajennepepper
- 1 ts finrevet muskat
- 5 eggehviter
- ½ ts salt
- 12-16 asparges
- 6-12 skiver bacon
Ostesufflé:
- Smelt smør i en kjele og rør inn melet.
- Spe med melken. Kok opp mens du rører noen minutter.
- Dra kjelen fra platen og avkjøl litt.
- Del eggene i plomme og hvite og rør eggeplommene i den tykke sausen.
- Tilsett ost, maizena og krydder.
- Visp eggehvitene med saltet til stivt skum.
- Vend ¼ av eggehvitene i sausen slik at den blir litt løsere.
- Vend deretter sausen i resten av eggehvitene med en slikkepott.
- Vend forsiktig slik at luften blir i hvitene.
- Pensle 6 porsjonsformer med litt smør før du fordeler røren i de 6 formene.
- (Tilbered asparges, de skal steke samtidig med suffléen)
- Stek nederst i ovnen på 180 °C, - IKKE åpne døra under steketiden, stekes i ca. 30 minutter.
- Skyll aspargesene og knekk enden på dem.
- Surr en skive bacon rundt aspargesen, kan gjerne surre sammen to og to asparges, gjør det samme med resten av aspargesene.
- Legg aspargesen på en stekeplate med bakepapir og stek dem i stekeovn, sammen med suffléen.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar