Denne retten tar det litt tid å lage, ca. 20 minutter med forberedelser og 1 time steketid,
men den er vel verdt og vente på.
Red Curry Paste er en våt krydderblanding med kremet konsistens.
men den er vel verdt og vente på.
Red Curry Paste er en våt krydderblanding med kremet konsistens.
Rød karripasta, som lages av rød chilipepper er uunnværlig i den thailandske kjøkkenet.
Til 4 porsjoner trenger du:
- 4 store nakkekoteletter
- Rapsolje
- Salt
- Pepper
- 3 gulrøtter
- 1 stang stangeselleri
- Bladpersille, en liten neve
- 1/4 purre
- 6-8 poteter
- 4 ts rød curry pasta
- 3 dl fløte
Fremgangsmåte:
- Skrell poteter og gulrøtter.
- Skjær poteter og gulrøtter i store biter og kok dem i en kjele i 10 minutter.
- Skjær stangselleri i skiver og purre i ringer.
- Krydre kotelettene godt med salt og pepper og stek dem raskt i en stekepanne i litt nøytral olje, på god varme.
- Gni inn kotelettene med currypasta, 1/2 ts på hver side og fres dem litt på begge sider.
- Legg poteter, gulrøtter, purre og stangselleri i en stor ildfast form.
- Dryss over litt hakket bladpersille.
- Hell over fløte
- Legg kotelettene på toppen.
- La kotelettene stå i ovnen på 175 grader i ca. en time, snu kotelettene etter 30 minutter og stek videre til grønnsaker og koteletter er møre.
- Serveres rykende varmt rett fra formen.
Under arbeid ! |
Klar til steking |
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar