Nå endelig er det nye kjøkkenet mitt 99% ferdig, mangler gardiner da men... !
Er kjempefornøyd, store skuffer med romdelere - Herlig !
Begynner med en gryte, jeg har laget en nesten tilsvarende tidligere, med hvalkjøtt
-og den ble så god !
Chorizo, vørterøl, tomater, sopp, masse urter og krydder 🍅🍄
Sammen med det møre biffkjøttet blir det ett perfekt sammensurium ♥
Smaskens, nydelig gryte full av herlige smaker ♫♪
Mørt biffkjøtt skal ikke koke, derfor blir kjøttet tilsatt på slutten av koketiden.
Server retten med ris, som trekker til seg den smakfulle sausen.
Til 4-6 porsjoner:
- 1 kg ytre eller indrefilet av storfe, i strimler
- 100 g chorizo, i biter
- Stekeolje
- 200 g sopp, i skiver
- 1 gul løk, grovhakket
- 3 fedd hvitløk, hakket
- 4 gulrøtter, i skiver
- 1 rød paprika, i terninger
- 2 nellikspikre
- 1 neve hakket persille
- 1 liten neve hakket oregano
- 1 neve hakket basilikum
- 1 laurbærblad
- 1 ss hel pepper
- 3,3 dl vørterøl
- 400 g hermetiske tomater
- 1 ss rødvinseddik
- 1 dl fløte
- 1 ts salt
- Ris
- Varm olje i en stekepanne. Ha i chorizo og stek den noen minutter.
- Legg chorizoen i en gryte.
- Stek biffkjøttet i samme stekepanne, med oljen som har dannet seg i pannen og brun det lett. Stek litt og litt om gangen. Bruk litt mer olje hvis nødvendig. Legg kjøttet til side, skal tilsettes i gryten på slutten av koketiden.
- Stek sopp og legg den over i samme gryte som chorizoen.
- Stek løk, hvitløk, gulrøtter og nellikspikre i samme stekepanne, til løken er gyllen. Ha alt i gryten med chorizo og soppen.
- Tilsett rød paprika, persille, oregano, basilikum, laurbærblad og pepper.
- Hell vørterøl i stekepannen og kok opp.
- La det koke i noen minutter. Hell det over i kjelen.
- Tilsett tomater og rødvinseddik i kjelen. Bland alt godt sammen og kok opp.
- La det småkoke i 20 minutter.
- Tilsett biffkjøttet og la det trekke rett under kokepunktet i 5-10 minutter.
- Tilsett fløte og smak til med salt.
- Fjern laurbærbladet før servering.
- Serveres med kokt ris.
- Spis & Nyt ♫♪
Dagens vin:
Duas Quintas 2014Steker chorizo ♫♪ |
Steker sopp ♫♪ |
Under arbeid ♫♪ |
Koker vørterøl ♫♪ Måtte finne en større gryte... |
Nå skal gryta koke i 20 minutter, før kjøtt og fløte skal tilsettes ♫♪ |
Klar til servering ♫♪ |
Biffgryte ♫♪ |
Spis & Nyt ♫♪ |
Ingredienser ♫♪ |
Duas Quintas 2014
Dufter av søte moreller og plommer. Tett og saftig fyldig frukt på smak med ferske og tørre tanniner. Lang og kjølig mørk utgang.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar