Pasta med kjøttsaus finnes i utallige variasjoner !
Pasta er praktisk hyttemat, veier ikke stort i sekken og er ferdig på ett blunk 😋
Til denne retten trenger du kun en stor stekepanne og en kjele til å koke pasta i.
Kjøttsausen kan selvfølgelig også serveres med ris eller annet tilbehør.
Bytter ut vanlig kjøttdeig med karbonadedeig i denne 'bolognesen', litt grovere og litt sunnere !
Minner mer om en gryte enn saus.
- 400 g pasta/ 16 'snurrer' tagliatelle eller 300 g lavkarbo pasta
- Stekeolje eller smør
- 400 g karbonadedeig
- 1 rødløk, hakket
- 2 stk store gulrøtter eller 4-6 små gulrøtter, i biter
- 1/2 squash, i biter
- 1 boks/ 400 g hakket tomat
- 2 dl kjøttkraft (2 dl vann + 1 beger Fond Du Chef)
- 1 ts tørket oregano
- Basilikum
- Salt
- Pepper
- Parmesan
Sånn gjør du:
- Stek karbonadedeig og rødløk i litt olje eller smør, krydre med salt og pepper.
- Tilsett gulrøtter, squash, tomater, kjøttkraft og oregano.
- La sausen småkoke i 20-30 minutter, til grønnsakene er møre og sausen tykk og god.
- Tilsett en neve grovhakket fersk basilikum og smak til med mer krydder, salt og pepper hvis nødvendig.
- Kok pasta etter anvisning på pakken i lettsaltet vann.
- Server kjøttsausen sammen med nykokt pasta, jeg brukte tagliatelle.
- Dryss gjerne over frisk, hakket basilikum og revet parmesan.
Ingredienser ♥ |
Grønnsaker ♥ |
Nå skal gryta/kjøttsausen koke i 20-30 minutter ♥ |
Klar til servering ♥ |
Spis & Nyt ♥ |
Stære godt !! ♥ |
På "Himmelspretten" / Kristi himmelfartsdag - spretter bjørka ut ♥ |
Det ligger litt snø igjen på de høyeste fjellene ♥ |
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar