Den nydelige hvite torsken passer utrolig godt til det salte soyasmøret med tomater og reker ♪♫
Jeg stekte fisken i en SteamCrips ovn med funksjonen Varmluft + ekte damp.
Kombinasjonen av 75% varmluft og 25% damp gir en rikere og mer naturlig smak på maten. Samtidig beholder man de naturlige vitaminene og mineralene i råvarene.
Herlig smakfull fiskemiddag 🐟🍅
Denne retten inneholder mange av mine favoritt ingredienser: reker, nykål, soyasaus og koriander !
Spis & Nyt ♪♫
- 1 kg torskefilet
- 1 dl salt
- 800 g reker med skall
- Poteter
- Aspargesbønner
- Nykål/Sommerkål
- Soyasmør med reker og tomater *
- Skrell rekene.
- Skjær torsken i serveringsstykker.
- Rør ut salt i kaldt vann til alt er oppløst. Hell det over torsken og la den trekke i 10 minutter.
- Sett komfyren på 180°C ekte varmluft+damp. Hell vann i vannskuffen på stekeovnen og forvarm ovnen.
- Tørk torskestykkene og legg dem på ett stekebrett med bakepapir.
- Kombidamp fisken i 12-15 minutter. I vanlig stekeovn steker du fisken på 200°C.
- Server torsken med kokte poteter, lett kokte aspargesbønner, legg rekene på fisken og hell over godt med soyasmør.
- Spis & Nyt ♪♫
Er det ikke sesong for nykål kan du bruke spisskål eller kinakål.
Soyasmør
Sånn gjør du:- 3-4 stk gode tomater
- 3 stk små sjalottløk
- 150 g smør
- 4 ss soyasaus
- Koriander
- Del tomat i to, ta ut kjernene og skjær tomatkjøttet i terninger.
- Hakk sjalottløk.
- Varm opp smør i en kasserolle og tilsett sjalottløk, la det surre litt.
- Tilsett tomater og soyasaus og la det koke i 5 minutter.
- Tilsett hakket koriander rett før servering.
- Velg selv om du tilsetter rekene i sausen -eller legg dem rett på tallerken, de bør ikke varmes for mye.
- Ha litt vann og salt i en kjele og kok opp.
- Legg i aspargesbønner, jeg brukte fryste aspargesbønner, så jeg lot vannet koke opp igjen før jeg tilsatte nykål skjært i stimler.
- Legg på en god smørklatt på toppen.
- Damp under lokk i 2-3 minutter.
Server fisken, med kokte poteter, aspargesbønner, nykål, reker og sausen på toppen ♪♫
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar