Fargerik og smaksrik pizza med masse grønt og godt 🍍🍅
Pizza trenger ikke inneholde kjøttprodukter for å være god altså !
God hjemmelaget pizzabunn, nydelig pizzasaus og masse ost er det viktigste på en pizza.
Toppingen kan varieres i det uendelige - I dag ble det frukt og grønt 🌿
Soppen blir best hvis du steker den på forhånd.
Soppen blir best hvis du steker den på forhånd.
Pizzabunn:
- 500 g hvetemel eller pizzamel / ca. 7 dl
- 1/2 pose tørr pizzagjær
- 3 dl vann
- 3 ss olje
- 1 ts salt
- Bland inn gjæren med en 3/4 av melet.
- Tilsett lunket vann, olje, salt og resten av melet, litt og litt mel om gangen.
- Elt deigen sammen, tilsett nok mel så den blir smidig.
- La den heve i 45 minutter. Kan gjerne stå lenger.
- Kjevl ut pizzadeigen på en stor langpanne.
- 400 g hermetiske tomater
- 4 ss tomatpurè
- 2 ts tørket basilikum
- 2 ts tørket oregano
- Salt
- Pepper
Sånn gjør du:
- Kok opp tomater, tomatpure og krydder.
- La sausen småkoke i ca. 20 minutter.
- Kjør sausen med en stavmikser for å få fin konsistens.
- Smak til med salt og pepper.
- Ananas
- Mais
- Paprika
- Sopp
- Rødløk
- Salt
- Pepper
- Revet ost
- Nachochips
- Ruccola
- Basilikum
Sånn gjør du:
- Skjær sopp og rødløk i skiver og stek det i en stekepanne med litt smør.
- Sil mais og ananas, hvis du bruker hermetisk, så ikke fyllet blir for bløtt. Skjær ananas i biter, hvis du bruker fersk ananas.
- Skjær paprika i tynne stimler eller biter.
- Smør ett godt lag med pizzasaus på pizzabunnen.
- Legg på sopp, rødløk, ananas, mais og paprika. Krydre lett med salt og pepper.
- Topp med masse revet ost.
- Knus nachochips lett med hendene og legg det på toppen.
- Stek pizzaen på 225 grader i ca. 20 minutter,
- Legg på ruccola og hakket basilikum ved servering.
- Spis & Nyt ♫♪
Pizzadeig ♫♪ |
Pizzasaus ♫♪ |
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar