Nydelig vårmat !
Nypoteter og nykål sammen med sunn og god laks, samt en enkel urtedressing.
Jeg steker laksen i kombidampovn, som gir ett saftig og godt resultat.
Mat blir ikke bedre og enklere enn dette!
Vel bekomme ღ
- 800 g nypoteter
- 1 stor nykål
- 800 g laksefilet
- Sesamfrø
- Soyasaus
- 300 g drømmelett
- 1 pakke gresk dressing mix
- Salt
- Pepper
- Smør
Sånn gjør du:
- Kok opp poteter i lettsaltet vann, skru ned til medium varme og la potetene småkoke til de er møre. Det tar omtrent 20–25 minutter.
- Rør godt sammen Drømmelett og gresk dressing mix, sett det i kjøleskapet, mens du lager resten av middagen.
- Ovnsbakt laks:
Legg laks i ildfast form, krydre med salt og pepper og hell over litt soyasaus og sesamfrø.
Sett stekeovnen på 180°C ekte varmluft+damp. Hell vann i vannskuffen på stekeovnen og forvarm ovnen. Kombidamp laksen i ca. 12 minutter.
I vanlig stekeovn steker du laksen på 200°C i 12-15 minutter. - Nykål:
Ha litt vann og salt i en kjele og kok opp.
Legg i kål, skjært i strimler, med en smørklatt på toppen.
Damp under lokk, 2-3 minutter. - Server ovnsbakt laks med kokte nypoteter, nykål og urtedressing.
Klar til servering ღ |
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar