Asiatisk klippfiskgryte 🌿 3 Winner Riesling trocken 2017 🍷


3 Winner Riesling trocken 2017 🍷
- vet du at druene til denne vinen er produsert av 26 unge, dyktige og entusiastiske vinmakere.

I 2002 startet 26 unge vinmakere  prosjektet «Message in a Bottle», som hadde som formål å fremme «Det nye Rheinhessen», regionen de kommer fra. Prosjektet skulle altså ikke bare være en tankesmie, men innebar også å lage en felles vin som alle skulle bidra til.

Selv om riesling-druen i dag dyrkes over hele verden, er det nettopp her langs Rhinen at den trives aller best, hvor elven sammen med det steinete, løss- og leirholdige jordsmonnet sørger for å holde på varmen i vinmarkene om kvelden. Samtidig bidrar det solrike – men relativt kjølige – klimaet til en lang vekstsesong, hvor druene får bruke god til å utvikle aromatisk kompleksitet og en fruktsødme som står i stil med druens naturlig høye syre. Den nye generasjonen med vinmakere i Rheinhessen har derfor hatt fokus på å finne jordsmonn og mikroklimaer som er optimale for riesling-druen, for dermed å kunne lage mest mulig komplekse og mineralske viner. Og det er ingen tvil om at de har lyktes – Rheinhessen har i dag en helt annen anerkjennelse enn for bare 15 år siden, og regnes som en av de mest interessante vinregionene i Tyskland. 

Vinen er nydelig til sashimi, skalldyr, fet fisk, salater, nystekte pølser og rike retter med svinekjøtt eller kylling, samt krydret kinesisk mat.
3 Winner Riesling trocken 2017 har en pris på 125,90 kroner (2018)



Jeg elsker å leke med mat 😊Fusion - Crossover ♫♫
Fusion - blanding fra flere lands kjøkken
Crossover - ingredienser fra flere verdensdeler

I dag har jeg brukt Norsk klippfisk og blandet det med asiatiske smaker !
Brasil og Portugal er de landene i verden som spiser mest norsk klippfisk. 
Men, det smaker utrolig godt med klippfisk i asiatiske retter også !!

Med Tysk Riesling i glasset blir forvirringen komplett 😄 
Lover deg - Det smaker nydelig
Fargerik og smakfull middag på under 30 minutter 🌿


Til 4 porsjoner trenger du:
  • 400 g klippfisk, ferdig utvannet
  • 220 g kokte store reker
  • 1 stk sjalottløk
  • 3 ss solsikkeolje
  • 1 stk chili, rød
  • 2-3 stk vårløk
  • 3 ts red curry paste
  • 4 dl lett kokosmelk
  • 1 ss soyasaus
  • 0,5 stk knust fiskebuljongterning
  • 1 ts sukker
  • 1 lime
  • Koriander
  • Jasmimris
  • Ruccola
  • Ananas
  • Mango
  • Chili
Sånn gjør du:
  1. Sett først risen på kok.
  2. Retten er veldig rask å tilberede, så du kan med fordel skjære opp ingrediensene til fruktsalaten før du setter koker klippfiskgryten.
  3. Skjær laksefileten i litt store terninger.
  4. Rens og finhakk sjalottløk og chili.
  5. Rens og skjær vårløk i tynne ringer.
  6. Surr sjalottløk i olje, i en stor panne eller kjele i ca. 2 minutter.
  7. Tilsett curry paste, la det surre litt før du tilsetter kokosmelk, kok opp under omrøring.
  8. Ha i chili, soyasaus, buljongterning, sukker og saften av 1 lime.
  9. La det småkoke under omrøring ett par minutter.
  10. Tilsett lakseterningene og vårløk.
  11. La det hele småkoke 5-10 minutter, til fisken er kokt.
  12. Hakk chili, skjær mango og ananas i biter. Bland alt sammen med ruccola og masse frisk koriander.
  13. Server klippfiskgryten sammen med kokt jasminris og fruktsalaten.
Skjærer mango i biter 🌿
Skjær ananas i biter 🌿
Forbered ingrediensene til klippfiskgryten 🌿

Surr sjalottløk og red curry paste 🌿
Når sausen er klar tilsetter du vårløk, reker og klippfisk 🌿
Spis & Nyt 🌿

🍷 Moestue Grape Selections:
Christopher Moestue etablerte i 1996 Moestue Grape Selections med formål om å importere vin og brennevin av kompromissløs kvalitet og med en tydelig geografisk signatur fra klassiske europeiske vinland. Hans evne til å lete seg frem til de beste produktene og produsentene har gjort at selskapet etter hvert har utviklet seg fra et énmannsforetak til Moestue Group, som i dag er landets største privateide vin- og brennevinsselskap og består av totalt åtte ulike vinfirmaer i Norge, Sverige og Finland.

Som Norges største vinimportør stod Moestue Grape Selections i 2015 alene for en omsetning på 241 millioner kroner, og med Christopher ved roret og en stab av høyt kvalifiserte vinelskere drives selskapet i dag videre med den samme kompromissløse filosofien og entusiasmen som i den spede starten – bak sykkelstyret på landeveien i Burgund.


🐟Klippfisk
- er saltet og tørket fisk, det er som regel torsk som blir brukt i produksjon av klippfisk.
I fiskemottaket blir råfisken flekket, det vil si at fisken blir skåret langs ryggbeinet slik at fisken kan brettes ut som en stor trekant. Den groveste delen av ryggbeienet blir fjernet. Deretter saltes fisken i store runde stabler, og slik blir den liggende til fisken er saltmoden, fast.
Etter saltmodning blir fisken vanligvis vasket og saltet på nytt før den vekselvis tørkes og presses. Inntil 1950-årene foregikk tørkingen vanligvis utendørs på fjell (derav navnet, egentlig «klippefisk»)

Før bruk må klippfisken vannes ut. Hvor mange døgn eller timer det tar varierer fra de forskjellige produsentene. Du får også kjøpt klippfisk i biter, som trenger kortere utvanningstid og nå er det også klippfisk som er ferdig utvannet -og klar til bruk.

Ingredienser 🌿

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF