Gratinert kongekrabbe 💚


Kongekrabbe, også kjent under navnet kamtsjatkakrabbe og russerkrabbe, er en storvokst krabbeart som hører til gruppen med trollkreps. Kongekrabben er rødlig i skallet og kan bli opptil 10 kg tung.
Det er kun klørne som spist på kongekrabben, ikke selve kroppen.

Kongekrabbe smaker helt herlig altså, både i smak og konsistens 😋
Minner om en blanding av hummer og reker.
Du kan gjerne spise den naturell, men den er god med litt spicy krydder også !

Serveres med godt brød, smør og gjerne hjemmelaget majones, som du finner oppskrift på her -eller aioli, oppskrift her.


Jeg klarte ikke å motstå fristelsen på en helt nydelig dill og cognacmajones og aioli fra innlandets beste fiskebutikk Knutstad & Holen A/S i dag. Selv på Hedmarken har vi tilgang på fersk fisk og skalldyr, takket være dem. Rekene kom fra Arendal, kosta 'skjorta', men du verden hvor stor forskjell det er på ferske reker og de vi finner i frysedisken.

Dagens vin:  Matua Marlborough Sauvignon Blanc 2017



Sånn gjør du:
  1. Lag først kryddersmøret.
  2. Klipp eller knekk kongekrabbeklørene mellom leddene. Hvis du klarer å knekke dem, istedet for å bruke saks følger ofte brusken, som sitter på hver side på hvert ledd, med.
  3. Pass på å rense ut kjøttet i 'skulderen' der er det masse godt krabbekjøtt.
  4. Klipp opp kongekrabbeklørne på langs på begge sider. (Se bilder lenger ned i innlegget) Kjøttet fra skulderen kan du dele opp å legge i skallene du får til overs.
  5. Legg dem med skallet ned og legg på ett godt lag med kryddersmør. Dette kan gjøres i god tid før servering. De bør ligge rett, så ikke alt smøret renner av. 
  6. Dekk kongekrabben med plastfolie eller aluminiumsfolie og la dem stå kaldt frem til en halvtime før de skal stekes.
  7. Før servering tas den ut av kjøleskapet en halvtime før de skal stekes. 
  8. Stekes i forvarmet stekeovn på 225 grader i 5-10 minutter. Jeg steker dem i 7 minutter.
  9. Serveres med godt brød og majones eller aioli.
Kryddersmør a'la Edel
  • 200 g ekte meierismør
  • 1 stk, hakket rød chili
  • 1 stk, hakket sjalottløk
  • 1 ts cajennepepper
  • 1 ts cumin
  • 1 ts pepper, grovmalt
  • 2 ts havsalt
  • Frisk basilikum
Sånn gjør du:
  1. Ta smøret ut av kjøleskapet en times tid før du skal lage kryddersmøret.
  2. Tilbered kryddersmøret ved og finhakke grønnsaker, smake til med krydder og blande alt godt sammen. Ikke prøv stavmikseren, snakker av erfaring. En gaffel og håndmakt er det som skal til.
Restene av kryddersmøret kan fryses eller oppbevares noen dager i kjøleskapet.

Matua Marlborough Sauvignon Blanc 2017
Ung, syrlig og sitronpreget, innslag av nesle og urter.



Ingredienser til kryddersmør  💚
Klipp opp kongekrabben  💚
Masse herlig kjøtt i skuldrene 💚
Klare til gratinering 💚
Dill og cognacmajones -og aioli fra innlandets beste fiskebutikk 💚
Klar til servering 💚
Spis & Nyt 💚

2 kommentarer:

  1. Hei Edel, jeg syns dette var en veldig fin oppskrift. Vil bare tipse deg om at det er litt uheldig at det reklameres for ørevoksfjerner med et stort udelikat bilde i mellom alle deilige kongekrabbebildene.

    SvarSlett
    Svar
    1. Hei ! Hyggelig at du liker bildene av kongekrabbe. Det er Google, som står bak annonsene, så de får jeg dessverre ikke gjort noe med.

      Slett

Print Friendly and PDF