Jeg hadde igjen reker fra gårsdagens skalldyrmiddag.
Da ble det god lunch i dag, med litt rester fra grønnsaksskuffen.
Jeg brukte små pasta-ringer og ett halvtomt eller halvfullt glass med pesto.
Pestoen har stått i kjøleskapet i 14 dager, men like god 😋
Enkel og god pastasalat med mine favoritter pesto og reker 🌿
Enkel og god pastasalat med mine favoritter pesto og reker 🌿
Den pestoen du lager selv er jo som regel den beste, men du trenger forskjellige ingredienser som du kanskje ikke bruker hver dag. Da kan være fristende å ty til ferdig pesto på glass og det er lov altså !
Spis & Nyt ღ
Du trenger:
Pesto er en italiensk saus.
Den er kjent, i ulike former, siden romertiden, og kommer sannsynligvis fra Nord-Afrika.
Andre varianter som brukes er blant annet tomatpesto, ruccolapesto, korinaderpesto og persillepesto. Sausen brukes mye til brød, pasta og pizza.
Tomatpesto med chili:
Du trenger:
- 800 g reker med skall
- 200 g pasta
- 2 ss rød pesto med chili
- 1 liten box mais
- 1 paprika
- 1 vårløk
- 1 hjertesalat
- Skrell rekene.
- Kok pasta etter anvisningen på pakken.
- Skjær paprika i små terninger og vårløk og hjertesalat i tynne strimler.
- Legg alt i en bolle sammen med mais.
- Sil av vannet på pastaen og smak til med pesto.
- Bland sammen pasta med grønnsakene.
- Bland reker inn helt til slutt.
Ingredienser ღ |
Den er kjent, i ulike former, siden romertiden, og kommer sannsynligvis fra Nord-Afrika.
En av de vanligste variantene, den genovesiske pestoen, består av basilikum, hvitløk, pinjekjerner, olivenolje og like deler av ostene parmesan og pecorino.
Andre varianter som brukes er blant annet tomatpesto, ruccolapesto, korinaderpesto og persillepesto. Sausen brukes mye til brød, pasta og pizza.
Tomatpesto med chili:
- 2 fedd hvitløk
- 100 g soltørkede tomater
- 1 finhakket chili
- 2 ss pinjekjerner
- 2 ss revet parmesanost
- 1 dl olivenolje
- Salt
- Pepper
- Rist pinjekjerner i en varm panne.
- Ha alle ingrediensene til pestoen i en blender.
- Kjør sammen til en glatt mos og smak til med litt salt og pepper.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar