Lammepølser med knutekålgrateng !


Knutekål minner om en blanding av kålrot og nepe 🌿
Den har en mildere smak og er litt søtere enn kålrot.

Knutekål inneholder kun 3 g karbo per 100 g -og blir derfor mye brukt av personer, som har ett
kosthold med lite karbohydrater.

I denne retten serverer jeg grateng av knutekål med nydelige lammepølser med persille fra Anni's Pølsemakeri. De smaker kjempegodt og inneholder kun 4,3 g karbo per 100 g.

Hvis du ikke har lammepølser, kan selvsagt andre gode pølser også benyttes.


🍃 Knutekål
  • 1 stk knutekål, ca. 600 g
  • 150 g revet ost
  • 1,5 dl fløte
  • 1 stk egg
  • 1/4 ts muskat
  • 1 ts salt
  • ½ ts grovmalt pepper
Sånn gjør du:
  1. Skrell og del knutekålen i biter eller i skiver.
  2. Kok den i lettsaltet vann til den er mør. Tiden kommer an på tykkelsen på bitene. 5-15 minutter.
  3. Hell ut vannet, og ha knutekålen over i en ildfast form
  4. Rør sammen egg, fløte, muskat, salt og pepper.
  5. Hell blandingen over knutekålen.
  6. Dryss over revet ost.
  7. Stekes på 200 grader i ca. 20 minutter.
🍃 Lammepølser

Stek pølsene i stekepanne med godt smør på middels, svak varme i ca. 15 minutter.
Snu pølsene ofte og ikke bruk for sterk varme så pølsene sprekker.

🍃 Soyasmør
  • 2 Sjalottløk
  • 150 g meierismør
  • 1 dl soyasaus
  • Tabasco
  • Sitronsaft
Sånn gjør du:
  1. Skrell og finhakk sjalottløk.
  2. Ha smøret i en kjele og kok til smøret begynner å skumme og bli nøttebrunt, men ikke brent!
  3. Ha i sjalottløk, la det surre noen minutter.
  4. Tilsett soyasaus og smak til med noen dråper tabasco (10) og sitron (2 ts)
Ingredienser 
Knutekål
Koker knutekål
Soyasmør og pølser

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF