Knutekål minner om en blanding av kålrot og nepe 🌿
Den har en mildere smak og er litt søtere enn kålrot.
Knutekål inneholder kun 3 g karbo per 100 g -og blir derfor mye brukt av personer, som har ettkosthold med lite karbohydrater.
I denne retten serverer jeg grateng av knutekål med nydelige lammepølser med persille fra Anni's Pølsemakeri. De smaker kjempegodt og inneholder kun 4,3 g karbo per 100 g.
🍃 Knutekål
- 1 stk knutekål, ca. 600 g
- 150 g revet ost
- 1,5 dl fløte
- 1 stk egg
- 1/4 ts muskat
- 1 ts salt
- ½ ts grovmalt pepper
- Skrell og del knutekålen i biter eller i skiver.
- Kok den i lettsaltet vann til den er mør. Tiden kommer an på tykkelsen på bitene. 5-15 minutter.
- Hell ut vannet, og ha knutekålen over i en ildfast form
- Rør sammen egg, fløte, muskat, salt og pepper.
- Hell blandingen over knutekålen.
- Dryss over revet ost.
- Stekes på 200 grader i ca. 20 minutter.
Stek pølsene i stekepanne med godt smør på middels, svak varme i ca. 15 minutter.
Snu pølsene ofte og ikke bruk for sterk varme så pølsene sprekker.
- 2 Sjalottløk
- 150 g meierismør
- 1 dl soyasaus
- Tabasco
- Sitronsaft
Sånn gjør du:
- Skrell og finhakk sjalottløk.
- Ha smøret i en kjele og kok til smøret begynner å skumme og bli nøttebrunt, men ikke brent!
- Ha i sjalottløk, la det surre noen minutter.
- Tilsett soyasaus og smak til med noen dråper tabasco (10) og sitron (2 ts)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar