KOKE RIS i Crock-Pot® Express Multi-Cooker ♫


Når du skal lage ris til mange er denne multimaskinen fra Crock-Pot ett godt redskap 🌾

Du bruker RICE/ RISOTTO funksjonen.

Følg anvisningen på pakken -om hvor mye ris og vann du skal bruke.
Som regel er det en del ris og to deler vann.

For å få opp trykket trenger maskinen minst 2,5 dl vann.
Siden risen utvider seg bør du ikke fylle kjelen mer en halvfull.


Jeg kokte 8 dl ris med 16 dl vann til 10 porsjoner -og det ble, som vanlig altfor mye 😅

Sånn gjør du:
  1. SKYLL risen i kaldt vann før du tilsetter den i kjelen.
  2. Tilsett vann -og litt salt hvis du ønsker det.
  3. Sett på lokket og lukk det. Skyv trykkventilen til stengt for damp.
  4. Velg funksjonen RICE/RISOTTO og still den inn på 6 minutter. Trykk START. Først varmes den opp, hvor lang tid det tar vil variere etter hvor mye vann du bruker. Med 1,6 liter tar det 15 minutter. Når den er varm starter nedtellingen.
  5. Etter 6 minutter går maskinen automatisk på keep warm. La den stå på keep warm i 10 minutter før du tar av lokket.
  6. Spis & nyt !!


Når det blir jam i stua havner juletreet på kjøkkenet 🎶🥂
Enkel og grei servering : Biff stroganoff på slowcook, ris i trykkoker, loff & salat 🍅

Jeg doblet oppskriften på denne stroganoff oppskriften her.




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF