Risotto med biff ♫ Perfekt !!!


For oss som digger kjøkkenmaskiner !

Hvis du ikke har egnet trykkoker, kan jeg anbefale denne 👉 oppskriften på risotto 🍄
Perfekt biff får du, hvis du ikke har AirFryer på denne måten 👉 oppskriften !

Biff stekt i AirFryer, blir perfekt stekt og skikkelig god !!
Airfryer er en luftfrityrkoker !
Airfryer fungere som en frityrkoker, men den 'friteter' med varmluft i stedet for olje. 


Risotto tilberedt i trykkoker, perfekt kokt helt uten å røre !!
Fremgangsmåten gjelder ved bruk av 👉 Crock-Pot® Express Multi-Cooker.

Smakfull rett med mør biff og saftig risotto 
Jeg brukte ytrefilet i denne retten.
Risottoen ble smaksatt med sopp, vårløk, gulrot, hvitløk og parmesan.
Parmesan røres inn etter risottoen er ferdig kokt 🌾
Del kjøttet i skiver og legg biffskiver på toppen av risotto.
Ta noen drag med saltkvernen over før servering.
Dryss over litt ruccola, som har en særegen smak av pepper !


I glasset, Italiensk ripasso 🍷
Ca'della Scala Mezzopiano Valpolicella Ripasso 2018
Litt utviklet, preg av røde og mørke bær. Ren og fin frukt med god friskhet.

Når risotten er satt på kok i multicookeren, steker du kjøttet i AirFryer.
Risotto og biff er klar til servering om 20 minutter ♫
Spis & Nyt ♫

Du trenger:
  • Risotto *
  • Biff
  • Ruccola 
  • Rapsolje
  • Salt
  • Pepper
Risotto til 4 porsjoner:
  • 250 g / 3 dl  risotto ris
  • Rapsolje
  • 200 g sopp
  • 3 stk vårløk
  • 1 stk gulrot
  • 1 fedd hvitløk
  • 10 dl kyllingkraft
  • 50 g revet parmesan, tilsettes etter risotten er ferdig kokt
Risotto i trykkoker 
  1. Del soppen i skiver, vårløk i tynne ringer, riv/press hvitløk og del gulrot i små terninger.
  2. Ta av lokket på kjelen og sett på funksjonen BROWN/Sauté og trykk START. La den varmes opp, det tar 5-7 minutter. Da står det HEAT. Når den er varm begynner nedtelling på klokken. Den starter på 30 minutter, men det har ingen betydning da du skal skifte program.
  3. Stek soppen i kjelen.
  4. Tilsett risotto ris og grønnsaker.
  5. La det frese ett par minutter under omrøring.
  6. Tilsett kyllingkraft, jeg brukte vann og to knuste terninger kyllingbuljong.
  7. Trykk STOPP.
  8. Sett på lokket og lukk det. Skyv trykkventilen til stengt for damp.
Nå tar det 20 minutter før risen er klar til servering. 
Dette kan gjøres på forhånd, så maten er klar når dere er klare for servering !

Gjestene skal vente på risotto -  Risotto, skal ikke vente på gjestene !
  1. Velg funksjonen RICE/RISOTTO og still den inn på 10 minutter. Først varmes den opp, det tar ca. 10 minutter. Når den er varm starter nedtellingen.
  2. Når koketiden er ute slipper du forsiktig ut luften i trykkokeren. Bruk ett kjøkkenredskap ikke hendene, for det er veldig varm damp.
  3. Ta av lokket når den er ferdig med å dampe, ikke før !
  4. Rør inn revet parmesan. 
RICE/RISOTTO = Trykkoking på lavt trykk.

Biff i Airfryer
La kjøttet ligge i romtemperatur i 30 minutter før du steker den. 
Biffen bli ikke mørere, men varmen trekker lettere inn i kjøttet.
  1. Pensle kjøttet med litt olje på begge sider og krydre med salt og pepper.
  2. Forvarm AirFryer i 5 minutter på 180°C.
  3. Legg biffen i kurven og stek den på 180°C i 5-7* minutter.
  4. Snu biffen og stek den i ytterligere 5-7* minutter på andre siden. 
  5. La kjøttet hvile 10 minutter før servering.
* 5 x 2 minutter for medium biff på ca. 200 gram 
* 7 x 2 minutter for en stor, medium stekt biff på ca. 400 gram.


Risotto

Ytrefilet i AirFryer 
Risotto !

Klar til servering !

Ca'della Scala Mezzopiano Valpolicella Ripasso 
  • ALKOHOLPROSENT13.5%
  • SYRE5 g/l
  • SUKKER6,4 g/l
      • VaretypeRødvin
      • Varenummer2154601
      • LuktRøde og mørke bær. Innslag av tørket frukt, lær og krydder.
      • SmakLitt utviklet, preg av røde og mørke bær. Ren og fin frukt med god friskhet.
      • FargeDyp mørk rød med lillaskjær.
      • ProdusentCescon Italo
      • Årgang*2018
      • Land, distriktItalia, Veneto, Valpolicella Ripasso
      • MetodeLaget etter tradisjonell ripassoteknikk.
      • InneholderSulfitt
      • EmballasjetypeGlass
      • KorktypeNaturkork
      • UtvalgBestillingsutvalget
      • GrossistHouse of Wine AS
      • TransportørCuveco AS

2 kommentarer:

  1. Hei, er mest vant med å koke inn kraft på gamlemåten når jeg lage risotto, men tenkte prøve denne for å spare litt tid. Jeg lager den vegetar og har ruccola og cherrytomater til, dobler derfor oppskriften (går alltid tomt når det lages risotto her i hus).

    Ang. der du skriver "Dette kan gjøres på forhånd, så maten er klar når dere er klare for servering !

    Vil det si at jeg kan frese sopp, grønnsaker og ris, og ha i kraften, og så slå av crockpoten noen timer. For så å kjøre risottoprogrammet? Bør jeg øke tiden, ettersom det er mer innhold i pot'en?

    Takk for spennende oppskrift!

    SvarSlett
    Svar
    1. Hei ! Ja, du kan forberede retten klar til koking noen timer på forhånd, men det spørs selvfølgelig om ingrediensene du velger tåler romtemperatur, hvis ikke må kjelen settes kaldt. Du trenger ikke øke koketiden, men maskinen vil bruke lengere tid på å få opp trykket, så du må beregne 10-15 minutter ekstra tid på oppvarming. Helt grei, god hverdags-risotto !

      Slett

Print Friendly and PDF