Mørketidens gleder ♥
Pepperkaker & Gløgg !!
Pepperkaker
Hellstrøm Gløgg
Søt og god, høykarbo aromatisert vin, 140 g sukker per liter.
Den har en alkoholprosent på 15%, så vær litt forsiktig med inntaket.
Gløggen kan varmes opp til 62 grader og tilsettes rosiner og nøtter -eller serveres kald.
Smaker herlig av varme krydder og sitrus.
Gode ferdig kjøpte pepperkaker kan selvfølgelig brukes hvis du ikke har tid og lyst til å bake selv.
Nydelig, godt og enkelt ♥
Kombinasjonen med pepperkaker, blåskimmelost, valnøtt og honning er helt nydelig - og passer perfekt til ett glass gløgg !
Gode ferdig kjøpte pepperkaker kan selvfølgelig brukes hvis du ikke har tid og lyst til å bake selv.
Nydelig, godt og enkelt ♥
Pepperkaker
- 300 g smør
- 2 dl sirup
- 4 dl sukker
- 2 dl kremfløte
- 1 ts nellik
- 1 ts ingefær
- 1 ts pepper
- 4 ts kanel
- 2 ts bakepulver
- ca. 900 g hvetemel
Sånn gjør du:
Den stilige sorte flasken hentet i 2015 hjem et diplom fra designkonkurransen Visuelt, samt en nominasjon til German Design Awards - og det er ikke vanskelig å forstå hvorfor. I stedet for å kle opp gløggen i en glorete julehabitt har Henrik Olssøn og Erika Barbieri i designbyrået Olssøn Barbieri heller dekorert flasken med gullsymboler som representerer planteversjoner av de ulike krydderne, slik man kan se for seg at de flyter rundt i den mørke væsken.
Vinbasen består av sangiovese-druer av høy kvalitet dyrket i Ascoli Piceno i Marche, og det gir gløggen en flott fruktkarakter. Den er videre tilsatt prisvinnende hetvin fra Montilla (100 % pedro ximénez), tysk hvetebrennevin og brasiliansk sukker, og krydret med kryddernellik fra Madagaskar, ingefær og kardemomme fra Sri Lanka, appelsin fra Ghana, akasiehonning fra Ungarn og rosiner fra Tyrkia - alt fremstilt på økologisk vis. Gløggen er også Debio-sertifisert.
Når man lager gløgg er det i dag vanlig å kjøpe ferdigproduserte aromaer, men Snälleröds maler alle sine krydder selv hver for seg i små mengder, slik at de dufter og smaker akkurat som de ønsker. Det gir i tillegg en langt mer harmonisk gløgg, ettersom aromaene integreres bedre når krydderne er laget fra bunnen av.
- Bland smør, sirup, sukker i en kjele, la det smelte på middels varme.
- Avkjøles litt før du tilsetter fløten, som røres godt inn.
- Ved hjelp av en sikt, tilsetter du krydder, bakepulver og det meste av melet.
- Bland alt godt sammen.
- Tilsett mel, litt og litt, til du får en smidig og fin deig.
- Pakk deigen inn i plast og la den ligge i kjøleskapet til neste dag.
- Kjevl litt og litt av deigen ut på ett bakebord, dekket med litt hvetemel til den er ca. 3 cm tykk.
- Stikk ut figurer med peppekakeformer.
- Legges på en stekeplate med bakepapir.
- Hvis du skal henge noen opp, så husk og lage ett hull i kaken før den stekes.
- Stekes ved 175 grader i 8-10 minutter, men følg med, de kan fort bli brent.
- og hvis du lurer på hva, som står i ovnen - Brownies - oppskrift her !
Hellstrøm Gløgg
Opprinnelse
Hellstrøm ønsket å lage en gløgg av topp kvalitet med røtter i nordiske tradisjoner, og dette produktet er derfor laget i samarbeid med den den lille gårdsvirksomheten og herregården Snälleröds, som ble etablert i Ljungbyhed i Skåne i 1792. Alle Snälleröds' produkter er økologiske og laget fra bunnen av på tradisjonelt svensk vis - så også denne gløggen. Oppskriften har Hellstrøm utviklet i samarbeid med Eric Berntson, som i 1991 overtok over driften av Snälleröds.Den stilige sorte flasken hentet i 2015 hjem et diplom fra designkonkurransen Visuelt, samt en nominasjon til German Design Awards - og det er ikke vanskelig å forstå hvorfor. I stedet for å kle opp gløggen i en glorete julehabitt har Henrik Olssøn og Erika Barbieri i designbyrået Olssøn Barbieri heller dekorert flasken med gullsymboler som representerer planteversjoner av de ulike krydderne, slik man kan se for seg at de flyter rundt i den mørke væsken.
Vinifikasjon
Hellstrøm har satt sitt eget preg på gløggen ved å tilsette appelsin og ingefær i krydderblandingen, og det gjør den friskere med bedre balanse og litt mer sitruspreg enn andre gløgger.Vinbasen består av sangiovese-druer av høy kvalitet dyrket i Ascoli Piceno i Marche, og det gir gløggen en flott fruktkarakter. Den er videre tilsatt prisvinnende hetvin fra Montilla (100 % pedro ximénez), tysk hvetebrennevin og brasiliansk sukker, og krydret med kryddernellik fra Madagaskar, ingefær og kardemomme fra Sri Lanka, appelsin fra Ghana, akasiehonning fra Ungarn og rosiner fra Tyrkia - alt fremstilt på økologisk vis. Gløggen er også Debio-sertifisert.
Når man lager gløgg er det i dag vanlig å kjøpe ferdigproduserte aromaer, men Snälleröds maler alle sine krydder selv hver for seg i små mengder, slik at de dufter og smaker akkurat som de ønsker. Det gir i tillegg en langt mer harmonisk gløgg, ettersom aromaene integreres bedre når krydderne er laget fra bunnen av.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar