Langos er opprinnelig små frityrstekte brød, som kommer fra Ungarn.
Her har jeg laget langos av osten Halloumi -og de ble skikkelig gode !
Halloumi er en ost som tradisjonelt tilregnes Kypros. Den ble tradisjonelt produsert av fåremelk.
Her har jeg laget langos av osten Halloumi -og de ble skikkelig gode !
I dag lages den også av geite- eller kumelk. Den spesielle, litt gummiaktige karakteren får den ved at den etter første runde av ostmasseproduksjonen så blir oppvarmet i myse, med det resultat at protein utskilles. Osten saltes og spises fersk, eller konserveres med saltet myse eller saltlake.
Schloss Bockfliess Kies Riesling 2019 🍇
Druene kommer fra området Niederösterreich, som ligger på begge sider av Donau, i den nordøstlige delen av Østerrike. Vinmarken har kontinentalt klima med kalde netter og varme dager
Herlig smaksrik forrett, lunch eller kvelds 🌿
Du trenger :
Forrett til 4 eller smårett til 2 personer
- 250 g halloumi
- 1 egg
- Stekeolje
- Crème fraîche lett eller rømme
- Rødløk
- Lodderogn
- Riv Halloumi på ett rivjern og bland inn ett egg. Formes til fire små brød, de henger ikke sammen før de har blitt stekt.
- Varm opp olje i en stekepanne og stek osten på begge sider til den er gyllen.
- La 'brødene' renne av seg på tørkepapir.
- Serves med crème fraîche lett, rødløk og rød lodderogn.
- Spis & Nyt !
Ingredienser |
Riv osten |
Stek langos |
Langos |
Ferdig stekt |
Skikkelig digg ! |
Spis & Nyt ! |
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar