Chicken Cacciatore / Jegerens kyllinggryte



Cacciatore betyr på italiensk 'jeger' !
Jeg ser for meg at denne klassiske, rustikke gryten ofte ble tilberedet ute på bål, under jakten. 
Retten ble, som regel laget med brassert kylling eller kanin.
Italienerne liker også en klunk vin i gryta.

Jeg kokte retten i en slowcooker, men den kan også tilberedes i stekeovn eller kokes i kjele.
Det er ikke nødvendig å brune ingrediensene først, men jeg synes det gir en bedre smak på retten.

Her har jeg brukt kyllingfilet, men den kan også tilberedes med kyllinglår eller en oppdelt hel kylling. Du kan gjerne tilsette oliven mot slutten av koketiden, hvis du ønsker det.

Retten er mager og sunn, men det kommer litt an på tilbehøret 🍅
Server den med ris eller pasta -og gjerne godt brød, som kan dyppes i sausen.


Du trenger til 4 porsjoner:
  • 4 stk kyllingfilet
  • 200 g sopp 
  • 2 fedd hvitløk
  • 1 gul løk
  • 1 paprika
  • 400 g hermetiske tomater
  • 2,5 vann eller vin, jeg foretrekker hvitvin
  • 1 terning kyllingbuljong
  • 1/2 ts salt
  • 1/2 ts pepper
  • 1 ts tørket oregano
  • 1 ss maizena + litt vann
  • Frisk basilikum
Sånn gjør du:
  1. Brun kyllingfilet, delt i to eller tre deler, raskt i en varm stekepanne på begge sider. Legg kyllingen til side.
  2. Sopp, løk og paprika renses og deles i passende biter. Husk at soppen krymper veldig mye i løpet av koketiden, så bruk store biter.
  3. Fres sopp og løk i godt smør.
  4. Hell tomater, knust kyllingbuljongterning, vann eller vin, presset hvitløk, salt, pepper og oregano i en ildfast form, kjele eller i en slowcooker.
  5. Bland det godt sammen.
  6. Tilsett løk, hvitløk, sopp og paprika og rør alt godt sammen,
  7. Legg kyllingfilet i sausen.
  8. Sett på lokk og kok på HIGH i 4 timer, eller på LOW i 6 timer -eller stek retten i stekeovn på 180°C i 1,5 time. Eventuelt kan den kokes i kjele, på lav varme i en times tid.
  9. Tilsett maizena utrørt i litt vann, hvis du ønsker sausen litt tykkere når det gjenstår 30 minutter av koketiden.

Jegerens kyllinggryte 🍅
Kokes på HIGH i 4 timer 🍅


Tilsett maizena, hvis du vil ha sausen litt tykkere 🍅

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF