KORONASUPPE 😷
Når man sitter på hjemmekontor -og kun flytter 'baken' fra stuebordet til komfyren,
så trenger man sunn mat med vitaminer og magert kjøtt.
"Det har blitt utarbeidet offisielle mål for saltinnholdet i rundt 100 forskjellige matvarekategorier.
For alle buljong-produkter er målet 0,8 g salt per 100 g produkt.
Alle Maggi buljonger og fonder har redusert saltinnholdet, og ligger nå under saltmålet"
Alle Maggi buljonger og fonder har redusert saltinnholdet, og ligger nå under saltmålet"
Det økte smittetrykket på Covid19 i Hamarregionen forlanger denne uken, at flest mulig har hjemmekontor.
Så da sitter vi her da...
Men, frisk luft trenger vil alle, skal gå tur etter middagen er spist 💚
Jeg lager suppen med kyllingkjøttdeig, poteter, gulrøtter og mine favoritt grønnsaker,
som er nykål og asparges.
Ta de grønnsakene du liker og rydd gjerne opp i grønnsaksskuffen.
Selvsagt kan du bruke skikkelig god hjemmelaget kraft hvis du har det.
Du kan gjerne lage kjøttbollene litt mer spennende også, med for eksempel chili & hvitløk.
Lag stor porsjon.
Frys ned restene, så har du enkel middag på lur til travle dager.
Billig, sunn og god hverdagsmiddag for små og store 🌿
Du trenger til 6 porsjoner:
Du trenger til 6 porsjoner:
- 2 liter vann
- 2 stk terninger kyllingbuljong
- 2 stk terninger grønnsaksbuljong
- 4 stk poteter
- 4 stk gulrøtter
- 8 stk asparges
- ca. 500 g nykål
- 800 g kyllingkjøttdeig
- 1,5 ss potetmel
- 2 ss vann
- 4 ss soyasaus
- Salt
- Pepper
Sånn gjør du:
- Skrell og kutt opp poteter, gulrøtter og asparges i passende biter.
- Kok opp vann og buljong og legg i poteter og gulrøtter.
- La suppen småkoke i ca. 10 minutter til grønnsakene er nesten møre.
- Tilsett grovhakket nykål og asparges.
- Bland godt sammen kyllingkjøttdeig, vann og potetmel. Form deigen til små boller og legg de over i suppen. La suppen småkoke videre i 10 minutter.
- Smak til med soyasaus, pepper og eventuelt salt, men det er mye salt i buljongterningene !
- Spis & Nyt !
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar