Stekt KONGEKRABBE med chili & sitron !


Kongekrabben er nesten bare juice og sødme 😋
Den har en intens skalldyrsmak og lange fete fibre, som gjør den helt vanvittig digg å spise !

Det beste er å bruke rå kongekrabbe, hvis du får tak i det.
Knutstad & Holen på Hamar har ofte fryst rå kongekrabbe, men i dag var det tomt, så det ble kokt.
"Vil du ha med ett godt surdeigsbrød, så slipper du å bake ?" - Ja takk, kjempegodt brød altså 😉


Herlig, smakfull rett, som passer ypperlig på en varm sommerkveld ♫♫
- og alle andre dager i året 💚

Det er jo selvfølgelig en stor fordel om man liker skalldyr, hvitløk, chili, sitron & koriander -og elsker mat, som er sterkt & syrlig 🌿



Du trenger:
Forrett til 4 eller hovedrett til 2 personer
  • 2 stk kongekrabbe bein
  • 3 ss rapsolje
  • Revet skall fra to sitroner
  • 2 fedd hvitløk 
  • 1-2 stk rød chili
  • 1 ts havsalt
  • 1 ts nykvernet pepper
  • Saften fra en sitron
  • Koriander
  • Godt brød
  • Aioli
Sånn gjør du:
  1. Rens kongekrabbe. 
  2. Klipp eller knekk kongekrabbe mellom leddene. Hvis du klarer å knekke dem, i stedet for å bruke saks følger ofte brusken, som sitter på hver side på hvert ledd, med.
    Pass på å rense ut kjøttet i 'skulderen' der er det masse godt krabbekjøtt.
    Klipp opp kongekrabbebeina på langs på begge sider og ta ut kjøttet. 
  3. Riv sitronskall. Ikke kast sitronen, den ene skal i pannen -og den andre kan du vaske hendene med etter du har finhakket chili.
  4. Press eller riv hvitløk og finhakk chili.
  5. Varm opp oljen i en stekepanne og surr revet sitronskall, hvitløk og chili i oljen ett par minutter,
  6. Tilsett kongekrabbe i store biter.
  7. Strø over salt, pepper og sitronsaft.
  8. Rør forsiktig.
  9. Stek kongekrabbe ett par minutter hvis de er kokte. Bruker du rå kongekrabbe steker du kongekrabben i ca. 5 minutter. 
  10. Ikke bruk alt, som er i pannen, foruten om kongekrabben selvfølgelig. Bruk litt, men ikke for mye, det er mest for å sette smak på kongekrabben. Kan gjerne helle det over i en liten skål, så kan man tilsette etter smak og behag.
  11. Dryss over frisk hakket koriander og server med godt brød og aioli eller majones.

Albino Armani Prosecco
Denne musserende vinen blir laget i regionene Veneto og Friuli-Venezia Giulia i Italia. 
Prosecco lages på druen Glera, som tidligere het Prosecco, og produseres som oftest etter Charmat-metoden. Charmat-metoden kalles også tankmetoden eller cuve close. Den går ut på å sette ferdig hvitvin under trykk i en temperaturkontrollert ståltank, for så å tilsette gjær og sukker. Metoden gjør at vinen får kraftigere bobler enn ved bruk av den klassiske metoden.

De fleste Proseccoer er ment å nytes unge og friske, så se gjerne etter den nyeste årgangen. Vinen er tørr, men smaker likevel noe søtere enn Champagne.

Snadder 💚

Kongekrabbe !

Sitron, chili og hvitløk 

Kjenner du lukten ? 


Mmmm 😋

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF