Waldorfsalat anno 1927 ༺♥༻♥༺


Waldorfsalaten ble laget for første gang til ære for St. Mary’s Hospital for Children den 14. mars i 1896, av hovmester Oskar Tschirky på hotellet Waldorf-Astoria i New York. 
I dag heter hotellet Waldorf Astoria New York.

Den opprinnelige waldorfsalaten består av like deler Granny-Smith og Golden Delicious-epler skåret i små biter, selleri, og majones.
Salaten brukes gjerne som en siderett, men den var opprinnelig uten nøtter. 

Nøtter ble først lagt til i oppskriften fra 1928 🌰
Denne utgaven er uten nøtter, men du kan selvfølgelig tilsette en neve hakket valnøttkjerner,
hvis du ønsker det.

Salaten er ett naturlig følge til kalkun, men den kan også serveres til grillet kylling, kokt skinke, spekemat, roastbiff og grillmat 🍇

Waldorfsalat passer perfekt på koltbordet 


Lag gjerne majonesen selv, oppskrift 👉 her !
Bruker du ferdig majones, bruk vanlig, ikke lett majones.

Til 6 porsjoner:
  • 2-3 stk epler
  • 2-3 stenger stangselleri
  • 200 g blå druer
  • 140 g ananas i biter
  • 2 dl hjemmelaget majones, eller en pose 125g Mills ekte majones
  • 2 dl kremfløte
  • Sitron
Sånn gjør du:
  1. Lag majones, hvis du vil lage den selv.
  2. Skjær eplene i biter og dynk med sitronsaft, slik at de ikke blir brune.
  3. Stangselleri skjæres i tynne skiver.
  4. Druer deles i to.
  5. Pisk fløten til krem.
  6. Bland sammen majones og krem.
  7. Epler, selleri, druer og ananas blandes med majones og krem. 
  8. Smak til med saften av ca. 1/2 sitron.
  9. Pynt med druer og eventuelt valnøttkjerner.
Bruk steinfrie druer, hvis ikke bør steinene fjernes.
Bruker du hermetisk ananas, skal du ikke tilsette juicen.

Salaten kan gjerne lages 2-6 timer før servering, så smakene får satt seg, men vent med å tilsette valnøttene, de blir myke hvis de tilsettes for tidlig ༺

Krem, majones, epler, stangselleri, druer...

- og ananas 🍍

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF