Djevelegg / Fylte egg !


Djevelegg eller fylte egg som de også heter, er en eggerett som består av halve egg,
som er fylt med en smakfull, kremet eggekrem.

Navnet djevelegg (deviled eggs)  kommer av at eggeplommene tradisjonelt ble tilsatt kayennepepper eller annet sterkt krydder. 
Jeg bruker sennep i denne oppskriften, men du kan bytte ut sennep med finhakket chili eller smake til med noen dråper tabasco.


Smaksett retten med topping etter eget ønske 🐣
Du kan også tilsette ingredienser direkte i eggeblandingen hvis du ønsker det !
  • Røkelaks
  • Gravet laks
  • Reker
  • Ansjos
  • Spekeskinke
  • Sprøstekt bacon
  • Rogn
  • Kaviar
  • Vårløk
  • Dill
  • Oliven
Eggene passer perfekt på koldtbordet, til påskefrokosten, julebrunch, tapastallerken eller som en liten forrett 🐣


Du trenger: 
  • 6 stk egg
  • 5 ss ekte majones
  • 1 ts god sennep
  • 1 ts sitronsaft
  • 0.5 ts salt
  • 0.25 ts hvit pepper
Sånn gjør du:
  1. Kok eggene 8-10 minutter til de er hardkokte. Avkjøl eggene i kaldt vann og skrell eggene.
  2. Del eggene i to og ta ut plommen med en skje og mos den med majones, sennep, sitronsaft, salt og pepper. Du må du smake deg til, den smaken og konsistensen du ønsker. Lag den mer kremet med ekstra majones. Smak til med sitronsaft, salt og pepper !
  3. Bland det godt sammen med en gaffel, så det blir en glatt, klumpefri røre.
  4. Ha blandingen over i en sprøytepose eller bruk en skje og fyll hulrommet på eggehviten med kremen. 
  5. Legg på ønsket topping.
Du kan faktisk koke egg i en trykkoker, oppskrift 👉 her !
- og i AirFryer, som jeg gjør 👉 her !

Djevelegg

Djevelegg 

2 kommentarer:

Print Friendly and PDF