Tar et dypdykk i fryseren og finner kålpølser. Kjøttpølser passer perfekt til nykål.
Jeg har ikke spist nykål på to uker !
Har spist mye god mat, men de var gjerrige på grønnsaker. Det gikk mest i gulrøtter, squash og paprika. Av og til salat, men det var ofte lite av det også -og ikke særlig spennende. Salaten bestod, som regel av isbergsalat, rødkål, tomater og agurk.
Kålpølse inneholder ikke kål, men passer til retter med kål
Kålpølse er en kjøttpølse laget av svinekjøtt og krydder -og ofte er den røkt.
Kålpølse fra Annis Pølsemakeri er røkt med bøkeflis.
Kålpølse fra Annis Pølsemakeri er røkt med bøkeflis.
Du kan selvsagt bruke andre typer god kjøttpølse.
Er det ikke sesong for nykål kan du bruke spisskål.
Spisskål er en variant hvitkål, som har mange av de samme egenskapene som nykål.Mild smak og sprø med løst knyttede, saftige blad.
Litt dårlig forberedt, jeg manglet sjalottløk og frisk timian, men det ble godt lell'.
Til 4 porsjoner
Kålpølse
Kålpølse
- 1 kg kålpølse
- 2 liter vann
- 2 stk terninger kjøttbuljong
- 2 stk laurbærblad
- 1 ss hel pepper
- Frisk timian eller 2 ts tørket
Sånn gjør du:
- Kok opp vann, buljongterning, pepper, laurbærblad og tørket timian. Bruker du frisk timan, kan du tilsette en neve når du legger i pølsene.
- Skru av stekeplaten og legg i pølsene.
- La pølsene trekke under lokk i 25 minutter.
- 3-4 stk gode tomater
- 3 stk små sjalottløk eller 1/4 gul løk
- 150 g smør
- 4-5 ss soyasaus
- Koriander
Sånn gjør du:
- Del tomat i to, ta ut kjernene og skjær tomatkjøttet i terninger.
- Hakk sjalottløk.
- Varm opp smør i en kasserolle og tilsett sjalottløk, la det surre litt.
- Tilsett tomater og soyasaus og la det koke i 5 minutter.
- Tilsett hakket koriander rett før servering.
- 1 stor nykål
- 3 dl vann
- 50 g smør
- Havsalt
Sånn gjør du:
- Ha vann og salt i en kjele og kok opp.
- Legg i kål, skjært i strimler, med en smørklatt på toppen.
- Damp under lokk, 2-3 minutter.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar