Pannekake i langpanne & bacon !


Pannekaker liker de fleste !
De smaker supergodt med litt salt og søtt.

Ovnspannekake er perfekt for oss, som synes det er utrolig kjedelig å steke vanlige pannekaker. 
Jeg steker en stor pannekake og bacon i ovn samtidig. 
Da bør du ha en stekeovn med funksjonen varmluft.  

Del pannekaken opp i stor biter og server den varm, med sprøtt bacon og blåbærsyltetøy 😋

Ertesuppe eller en mer barnevennlig tomatsuppe hører også til en god pannekakemiddag.
Tomatsuppe finner du oppskrift på 👉 her



Du trenger:
  • 6 stk egg
  • 8 dl melk
  • 50 g smør
  • 6 dl hvetemel
  • 2 ts bakepulver
  • 2 ts vaniljesukker
  • 1 ts salt
Sånn gjør du:
  1. Forvarm ovnen til 175 grader varmluft.
  2. Smelt smøret.
  3. Pisk godt sammen egg, melk og smeltet smør.
  4. Bland sammen hvetemel, vaniljesukker, bakepulver og salt.
  5. Rør hvetemelet inn i eggblandingen, litt og litt om gangen til du har en jevn røre. Hvis du har tid kan du gjerne la røren svelle på kjøkkenbenken i 20 minutter.
  6. Kle en stor langpanne med høye kanter, med bakepapir, slik at papiret går litt opp på kantene.
  7. Hell røren i langpannen.
  8. Legg baconet på bakepapir på en annen ovnspanne. 
  9. Sett pannekaken nederst og baconet øverst i en ovn med varmluft. 
  10. Når baconet er ferdig stekt, etter ca.15 minutter tar du ut langpannen med bacon. Sett opp stekeovn til 200 grader varmluft og steker pannekaken ferdig. Det tar ca. 15 minutter.


Steg for steg 👇
Isabell, 8 år, som er kokk i dag !


Pannekakerøre

Bacon

Pannekake og bacon


Bacon og pannekake

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF