Sprek gryte med laks & grønnsaker !



Fisk i red curry med grønnsaker på menyen i dag 🐟🍋

Laks er en viktig kilde til vitaminer, mineraler og sunne fettsyrer, og er derfor noe av det sunneste vi kan spise. Den inneholder omega-3-fettsyrer, fettløselige vitaminer som vitamin D, selen, vitamin B12 og jod som noen av de viktigste næringsstoffene.

Red Curry Paste er en våt krydderblanding med kremet konsistens.
Du kan lage det selv, hvis du har hvitløk, rød chili, sitrongress, thailandsk chili, galanga, kaffir limeblader, fennikel, korriander og salt.
Hvor sterk den er varier fra forskjellige merker. 

Kremet, smakfull og utrolig god hverdagsmiddag med laks🐟
Kjapp og enkel fiskegryte, som du lager på under 30 minutter.

Server retten med hva du måtte ønsker av poteter, pasta, jasminris
eller 👉 blomkålris hvis du ønsker en rett med færre karbohydrater.


Du trenger til 3 porsjoner:
  • 400 g laksefilet, uten skinn og bein
  • 3 ts red curry paste
  • Rapsolje
  • 2 vårløk
  • 1 paprika
  • 100 g sukkererter
  • 300 g crème fraîche lett *
  • 1 dl vann
  • 0.5 terning grønnsaksbuljong
  • Salt
  • Pepper
  • Lime
  • Koriander, frisk
Sånn gjør du:
  1. Skjær vårløk i tynne ringer, paprika i biter og del sukkerertene i to.
  2. Del laksen i passende terninger.
  3. Varm en gryte med litt olje og fres red curry paste i ett halvt minutt.
  4. Tilsett crème fraîche, vann og knust fiskebuljong. Kok opp.
  5. Tilsett laks og grønnsaker og la trekke i 10-15 minutter til fisken er kokt.
  6. Smak til med salt og pepper.
  7. Skvis over lime og dryss over koriander ved servering.
* Jeg bruker crème fraîche lett da jeg synes den er best på smak, men du kan gjerne bruke orginal crème fraîche hvis du foretrekker det. 
Orginal er ett bedre valg, hvis du går på lavkarbo.

Ingredienser

Saus, grønnsaker og laks 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF