Stekte andelår med sprø poteter, vårløk, koriander & chili !


Asian style - Andelår 🌿 Andelår er nydelig mat. 
Det er den rimeligste delen på anden, men er den delen som har 
mest smak. Det er riktig nok ikke så mye kjøtt på ett andelår, du må beregne to stk per person, men det smaker utrolig godt !

Wuxiang fen 五香粉 Five spice - 5Krydder 
Femkrydder er en kinesisk krydderblanding som består av fem krydder:
Stjerneanis, fennikel, kanel, nellik og sichuanpepper 

MIRIN er en type risvin, men uten alkohol og mer sukker. 
Mirin er søtere en risvin og derfor bør du redusere mengden med søtning, hvis du erstatter Sharoxing risvin, som du får kjøpt på vinmonopolet med Mirin. 

Mirin får du kjøpt i butikker med godt utvalg av asiatisk mat. 
Jeg kjøpte Mirin og kinesisk five spices krydder på Nye grønt og godt på Børstad.

Stekte, klissete andelår med sprø poteter og toppet med vårløk, chili & koriander er knallgodt 🌿


Du trenger til 4 porsjoner:
  • 8 stk andelår
  • 3 ts hvitløk, revet/presset hvitløk
  • 2 ss revet/finhakket ingefær
  • 2 stk tjerneanis
  • 1 dl kinesisk risvin (Shaohsing Rice Wine) eller Mirin
  • 2,5 dl vann
  • 1 stk terning kyllingbuljong
  • 1 dl rødvin
  • 1 dl soyasaus
  • 50 g brunt sukker / sukrin gold / 30 g hvis du bruker Mirin
  • 1 ts kinesisk femkrydder
  • 2 ss maizena mel + 4 ss vann
  • 800 g poteter
  • Vårløk
  • Chili 
  • Koriander
Sånn gjør du: 
  1. Forvarm stekeovnen til 180°C.
  2. Legg andelår med skinnsiden ned i en kald stekepanne. Sett deretter på varmen til middels høy. (Koketoppen min har innstillling fra 1-14, den stod på 10) Stek andelårene i 15 minutter med skinnsiden ned. Snu andelåret og stek i 5 minutter på den andre siden. 
  3. Legg andelårene over i en ildfast form. Hell mesteparten av stekefettet over i en skål (de skal brukes til potetene), la det være igjen ca. 1 ss i stekepannen.
  4. Sett stekepannen tilbake på middels varme og stek hvitløk og ingefær i ett minutt. Tilsett stjerneanis, risvin/Mirin, vann, knust kyllingbuljongterning, rødvin, soyasaus, five spices krydder og brunt sukker eller sukrin gold.
  5. Kok opp og la det småkoke i 5 minutter. 
  6. Hell kraften over andelårene. Dekk med aluminiumsfolie, sett formen midt i stekeovnen og la steke i 60 minutter.
  7. Skrell og del poteter.  La de koke i lettsaltet vann i til de er møre. Sil av vannet.
  8. Sett opp varmen i stekeovnen til 220°C. 
  9. Legg andebrystene på ett rent stekebrett stek andelårene videre i 15 minutter.
  10. Sil kraften fra den ildfaste formen over i en kjele, og fjern overflødig fett fra overflaten. Kok opp og la sausen småkoke i ca. 10 minutter eller frem til servering. Tykne sausen med maizena utrørt i litt vann rett før servering.
  11. Varm opp andefettet, som du tok vare på,  i en stekepanne over middels høy varme. Tilsett de kokte potetene og la de steke i ca. 10 minutter. Snu på dem innimellom. 
  12. Legg andelårene på et fat, drypp over litt av sausen og dryss over strimlet vårløk, chili i ringer og grovhakket koriander. Server resten av sausen ved siden av.
  13. Legg de stekte potetene på fatet med andelår. 
Tips: 
Jeg lagde mat til 2 personer i dag. Steker du til flere kan du brune andelår i to stekepanner.
Det er mer enn nok marinade/saus til 8 andelår.

Smaker kjempegodt året rundt.
Men, dette er perfekt høstmat når det begynner å bli kaldt og mørkt 🍂


Steg for steg 👇

Ingredienser  - Asian style - Andelår 

Asian style - Andelår 

Asian style - Andelår 

Asian style - Andelår 

Asian style - Andelår 

Asian style - Andelår 

Asian style - Andelår 

Asian style - Andelår 

Asian style - Andelår 

Asian style - Andelår 

Asian style - Andelår 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF