Cowboyfrokost c",)


Kraftig mettende hyttefrokost eller lunch 🍅

Minner litt om typisk 'English breakfast'. 
Den engelske frokost består som regel av stekt egg, bacon, bønner i tomat, grillet tomat, stekt sopp, blodpudding, ristet brød, syltetøy og frokostblanding - samt juice og te.

Etter denne retten er du klar for en lang fjelltur eller noen timer med vedhugging.

Du trenger:
  • Godt brød
  • Smør
  • Olje
  • Egg
  • Bacon
  • Tomatbønner
  • Kokte poteter
  • Grillkrydder/biffkrydder
  • Salt
  • Pepper
Sånn gjør du:
  1. Stek kokte poteter i en blanding av smør og olje.
  2. Krydre godt med salt, pepper og grillkrydder eller biffkrydder
  3. Stek bacon.
  4. Stek speilegg.
  5. Tomatbønner varmes opp i en kjele.
  6. Smør en god brødskive med smør.
  7. Legg på ett stekt egg.
  8. Server med stekte poteter, kokte tomatbønner og tomater.
  9. Krydre med salt og pepper.
Stek gjerne baconet i stekeovn:
Forvarm stekeovn til 175 grader, innstilling 4-5 på gassovn.
Legg baconet på en stekeplate i ovnen på bakepapir.
Det vil ta ca.15 minutter å få stekt baconet, men følg med - alle ovner er ulike.



Steker bacon, potet og varmer opp tomatbønner !

Fondue Bourguignonne & rødvin foran peisen ♫¸♥¸♫♪

Skikkelig digg hyttemat !
Fondue Bourguignonne er terninger med kjøtt, noen bruker også grønnsaker og sjømat, spiddet på fonduegafler og stekt i olje av hver enkelt rundt bordet.

Jeg bruker raps eller solsikkeolje, de har ingen smak og tåler høy varme.
Velg mørt kjøtt, indre eller ytrefilet av storfe er min favoritt til fondue
.

Indrefilet av svin og kyllingfilet kan man også lage ett godt måltid av.

Du trenger:
  • Raps eller solsikkeolje
  • 200 g ytrefilet per person
  • Biffkrydder
  • 1 stor bakepotet per person
  • Kryddersmør
  • Bearnaisesaus
  • Salat
Sånn gjør du:
  1. Stek først bakepotetene, de trenger 1-2 timer i stekeovn, avhengig av størrelsen på 250 grader/innstilling 8 på gassovn.
  2. Skjær biff i passende biter, ta dem ut av kjøleskapet 0,5 til 1 time før de skal tilberedes.
  3. Varm opp oljen i fonduekjelen.
  4. Serveres med salat og bearnaisesaus.
Bearnaisesaus finner du oppskrift på ➡ her.

Jeg har tidligere skrevet ett innlegg om fondue, som er litt mer utdypende, som du
finner her   ➡ FONDUE

Der finner du også oppskrifter på gode dippsauser.


Litt bearnaisesaus og kryddersmør i tillegg, så blir det bra ♫¸¸♫♪





Ovnsbakt laks med nypoteter, gulrøtter, agurksalat og rømme ♫♪


NORSKE NYPOTETER I BUTIKKEN !!! Løp & Kjøp :)
Tradisjonell middag på menyen i dag.
Denne retten har vel de fleste en oppskrift på fra før, med god grunn - Det er godt !!

Agurksalat ♫♪


En gammel klassiker !
Ett naturlig følge til stekt fisk, men passer også ypperlig til sterk mat og retter med mye sødme. 

AGURKSALAT
  • 1 stk agurk
  • 2 dl vann
  • 5 ss hvitvinseddik eller 4 ss 7%  klar eddik
  • 1 ss sukker eller annen søtning. Jeg bruker 1/2ss Finnesse bakesukker
  • Pepper
Sånn gjør du:
  1. Lag tynne skiver av agurk med en ostehøvel eller 
  2. Rør sammen vann, eddik og sukker..
  3. Hell laken over agurkskivene.
  4. Dryss over litt pepper.
  5. La salaten stå i kjøleskapet i 30 minutter før servering.

Lasagne al forno !


Lasagne i betydningen pastaplater kan også kalles lasagnoni = store lasagneplater,
lasagnette = små lasagneplater !

Den mest kjente retten med lasagne kalles gjerne lasagne al forno, som betyr ovnsbakt lasagne.
Den består av to sauser: 
Bechamelsaus, som er en hvit saus med ost og en saus med kjøtt og tomat, som legges lagvis med pastaplater.

Kjempegodt og enkelt, selv om det tar litt tid !
Du bruker ikke halvfabrikat lasagne mer, etter du har lagd denne ♫

Til 4-6 porsjoner:
Kjøttsaus:
  • 400 g kjøttdeig

Rekespyd med limesmør ❤️


Nydelig sommermat !!
Reker kan jeg spise i bøtter og spann!
Moro med en liten tvist, marinere dem i kryddersmør og la de få en liten puff på grillen.
Passer godt som en liten forrett til ett grillmåltid.

Grillet chilimarinert filetkotelett med bakepoteter, hjemmelaget kryddersmør og salat ✿


Ikke mye hokus pokus, dill & dall i dag !!
Av- og til er det lov og gjøre det litt lettvint.
Kjøpte ferdige chilimarinerte filetkoteletter - Kiwi God Helg -og de var faktisk gode c",)
Lagde mitt eget kryddersmør, som ble veldig godt.

Ukemeny uke 26 ✿ 23 - 29 juni 2014

Ny uke - nye muligheter ♪ Uken starter med og feire Sankthans, bra start !!
Håper uken blir som du håper -og blir det en "blåmandag" så husk dette :
Livet er som en bok ‼️
Du kan ikke endre sider, som allerede er skrevet,
men du kan starte på et nytt kapittel

THAISALAT og SPICY ANDEBRYST med FIVE-SPICE kydder - 五香粉 ♫♪


Nærmere mat-himmelen kommer jeg ikke  ❤️
Perfekt stekt andebryst og salat med nydelige asiatiske smaker  ❤️

Andebrystene er gnidd inn med Five-spice krydder.
Wuxiang fen 五香粉 - Kinas mest brukte krydder !

Femkrydder (eller 5-krydder) er en kinesisk krydderblanding som består av fem krydder:
Stjerneanis, fennikel, kanel, nellik og sichuanpepper.
Denne kan man lage selv, men jeg kjøpte en ferdig krydderblanding.

Kyllingvinger bakt i Coca Cola !!


FOTBALL VM i Brasil
TV, bena på bordet, kald øl eller iskald Cola og Cola Baked Chicken !!

Matt Preston, som de fleste kjenner fra  Masterchef Australia, "den store bamsen,
med fargerike skjerf " står bak denne oppskriften.

Matt Preston er en anerkjent og respektert matkritiker og kokk. Han har også gitt ut to
kokebøker.  Han har vunnet en rekke priser gjennom årene. 

Dette er vel en av de mest usunne rettene jeg noen gang har laget, men det smaker "smaskens" 😋⚽⚽

Du trenger:
  • 7,5 dl Coca Cola
Print Friendly and PDF