Fondue Bourguignonne & rødvin foran peisen ♫¸♥¸♫♪

Skikkelig digg hyttemat !
Fondue Bourguignonne er terninger med kjøtt, noen bruker også grønnsaker og sjømat, spiddet på fonduegafler og stekt i olje av hver enkelt rundt bordet.

Jeg bruker raps eller solsikkeolje, de har ingen smak og tåler høy varme.
Velg mørt kjøtt, indre eller ytrefilet av storfe er min favoritt til fondue
.

Indrefilet av svin og kyllingfilet kan man også lage ett godt måltid av.

Du trenger:
  • Raps eller solsikkeolje
  • 200 g ytrefilet per person
  • Biffkrydder
  • 1 stor bakepotet per person
  • Kryddersmør
  • Bearnaisesaus
  • Salat
Sånn gjør du:
  1. Stek først bakepotetene, de trenger 1-2 timer i stekeovn, avhengig av størrelsen på 250 grader/innstilling 8 på gassovn.
  2. Skjær biff i passende biter, ta dem ut av kjøleskapet 0,5 til 1 time før de skal tilberedes.
  3. Varm opp oljen i fonduekjelen.
  4. Serveres med salat og bearnaisesaus.
Bearnaisesaus finner du oppskrift på ➡ her.

Jeg har tidligere skrevet ett innlegg om fondue, som er litt mer utdypende, som du
finner her   ➡ FONDUE

Der finner du også oppskrifter på gode dippsauser.


Litt bearnaisesaus og kryddersmør i tillegg, så blir det bra ♫¸¸♫♪





Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF