Gazpacho er en kald tomatsuppe.
Det er en av Spanias nasjonalretter, med opphav i Andalucia.Det finnes utrolig mange oppskrifter, jeg har lest mange av dem og dette ble min utgave av retten.
Du trenger til 4-6 porsjoner:
Gazpacho:
- 400 g hermetiske tomater
- 1 stk rød paprika
- 3 stk sjalottløk
- 1 agurk
- 1 rød chili
- 2 fedd hvitløk eller 3 ts hvitløk fra Gourmet Garden
- 1 ts salt
- 1/2 ts pepper
- 1 lime
- 3 dl grønnsaksbuljong
- 1/2 dl olivenolje
- Frisk basilikum, ca. 1/2 potte
Sånn gjør du:
- Kok opp grønnsaksbuljong og la den bli kald.
- Rens og skjær alle grønnsakene i biter, ikke altfor store.
- Legg alle grønnsakene i en foodprocessor, sammen med tomater, basilikum og olje. Hvis du ikke har kjøkkenmaskin, kan du mose alt med en stavmikser.
- Kjør til alle grønnsakene og basilikum er godt most.
- Tilsett grønnsaksbuljongen og kjør alt godt sammen.
- Smak til med salt, pepper og saften av lime.
- Sett den i kjøleskapet og la den blir skikkelig kald før servering.
Krutonger:
- 4 skiver loff eller brød
- 2 ss solsikkeolje
- 1 ts salt
- 1 fedd hvitløk
- 1 ss finhakket basilikum
- Skjær av skorpene og kutt skivene i terninger.
- Bland sammen olje, salt, hvitløk og basilikum i en bolle og vend inn brødterningene.
- Spre terningene ut over et stekebrett med bakepapir.
- Stek på 200 grader varmluft i ca. 10 minutter, til de er gylne og sprø.
Tips:
Da krutongene blir myke ganske så fort, når de kommer i kontakt med suppen, kan det være lurt
og servere dem i en bolle ved siden av -og ha dem i suppen når gjestene sitter ved bordet.
Lag gjerne dobbelt porsjon, de blir garantert spist opp !!
Ingredienser ✿ |
⋰ ⋰ .((¯`´¯) Lev - Spis & Nyt !!
`*.¸.*.✿✿¸.•*¨`*•..¸✿ღ¸.•*¨`*•..¸✿✿
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar