Helstekt indrefilet av svin med chorizo & rosmarin ♥ஜ


Nydelig svinefilet med masse smak !
Passer godt til den litt søte, syrlige melonsalaten
Fløtegratinerte poteter er godt tilbehør til denne retten, den bløte konsistensen gjør at retten
ikke blir tørr.


Til 4 porsjoner.
Svinefilet:
  • ca. 800 g indrefilet av svin

BBQ Marinert kylling med søtpotet & mais


Kylling, søtpotet og mais er en veldig god kombinasjon -og med verdens beste BBQ saus = NAM !
Skikkelig klissete, hot & godt !!
Spis & Nyt !!

Marsipankake med multer ✿


I dag fyller min far 83 år ♫♪
Han er veldig glad i multer, så jeg prøver meg på en marsipankake med multer.
Bruk gjerne multelikør til å dynke kaken med, hvis du har. Jeg hadde ikke, så jeg dynket ikke kaken, det er ikke nødvendig hvis du bruker godt, hjemmelaget sukkerbrød.
Minner igjen om at dette ikke en kakeblogg, baking er ikke min sterkeste side, men smaken blir
som regel god selv om pynten er så som så !
Kaken blir mye finere hvis du bruker hele multebær altså 

Sukkerbrød:
  • 6 egg

Hvit pizza med reker ♫ Pizza Bianca ♫


Hvit pizza har blitt ganske så populært.
Bytter ut den vanlige tomatbaserte pizzasausen med crème fraîche og pesto.
Resultatet blir en nydelig, lekker pizza ♫

Kabaret med kyllingskinke a'la Gausdal c",)


Kabaret var klassisk selskapsmat på 50-60 tallet, men har nå neste gått i glemmeboken,
hvis man ser bort fra klassiske koldtbord, der finner du den som regel på bordet.

Det mest vanlige er kabaret med reker eller fisk, men for dem som ikke liker/tåler fisk og skalldyr kan denne oppskriften på 'hverdags-kabaret' med skinke kanskje friste

Denne utgaven fikk jeg servert av en gammel barndomsvenninne, når vi hadde jentekveld i Gausdal
Her er det brukt mye hermetikk altså, men den er ' stære go ' !

Ypperlig kosemat en lys, varm sommerkveld ute på terrassen eller en kald, mørk vinterkveld foran peisen 
💛

Strimlet svinekjøtt i red curry med grønn paprika !


Har brukt en del paprika i det siste. Har kjøpt pakker med rød, gul og grønn paprika -og
som vanlig ligger de grønne igjen i kjøleskapet c",)
Bruker den grønne paprikaen i en sunn, enkel og rask gryte med masse smak !

BLT Sandwich !!


BLT er en amerikansk sandwich bestående av bacon, salat ("lettuce") og tomat.
Server den gjerne med ovnstekte poteter, hvis du skal ha den til middag !

Til 2 porsjoner:
  • Thousand Island Dressing *

Strimlet svinekjøtt med grønne bønner c",)


Rask, enkel og sunn middag !
Renskåret svinekjøtt er magert, inneholder kun 2-4% fett og er kjempegodt !

Grønne bønner har aldri vært min favoritt - på 70' tallet ble stort sett alt av grønnsaker ihjel kokt av ivrige husmødre. Grønne bønner trenger kun ett par minutter i kjelen.

Både friske, tørkede og fryste bønner er stappfulle av B-vitamin.
Bønner innneholder også en del E-vitamin, selen, jern, kalium, C-vitamin og kalk.

Serveres med poteter, ris eller pasta !
Jeg brukte fullkornsris i dag og drysset over litt frisk persille.

Klar - ferdig - spis !

Biff & kamskjell !! «Surf `n` Turf» ♫♪


Det beste fra to verdener ; sjø & land ♫♪
Surf and turf er en gammel klassiker som antakelig har sine røtter i den amerikanske østkysten.
Surf består oftest av hummer, krabbe, scampi eller kamskjell, og turf er gjerne storfe.
Den nydelige paprikasausen passer godt til både kamskjell og biff !


Du trenger til 4 porsjoner:
  • 4 x 200 g ytre eller indrefilet av storfe per person

Svart tajarinpasta med Arrabbiata-saus og blåskjell & reker !

Dette innlegget inneholder produktplassering/reklame.

Svart tajarinpasta fra Matbazaren, er pastabånd, som er farget sorte med seppia (blekk) fra blekksprut.
Passer utrolig godt til fisk og skalldyr. Den dramatiske fargen gjør den spennende og spise, vi spiser først med øynene og når den i tillegg smaker godt er det ren nytelse.

Arrabiata-saus også fra Matbazaren, er en hot & god pastasaus. Jeg reagerte først på størrelsen på
glasset, inneholder kun 180 gram, men når jeg tilsatte den i pasta så oppdaget jeg at man ikke trenger så mye av den. Ett glass holder lenge til 4 porsjoner pasta.
Arrabiata kommer fra Roma og betyr den "sinte" sausen, og refererer til en saus med litt karakter, nemlig chili, eller peperoncino på italiensk. Merket "sinne" når jeg spiste den, ganske sterk, men veldig god.
Print Friendly and PDF