Grillet vannmelon med blåmuggost & spekeskinke 🍉


Har du prøvd å grille vannmelon, den blir herlig søt og god !
Grill den på direkte varme raskt på begge sider - Godt og enkelt !
Var litt redd for at den skulle dette ifra hverandre jeg, men den ble faktisk fastere etter varmebehandling.

Her har jeg servert vannmelonen med blåmuggost og spekeskinke.
Kjempefin forrett - eller når du har lyst på ett lite måltid i sommervarmen.
Perfekt blanding av søtt og salt !!

Pastasalat med spekeskinke


Herlig sommerlig salat !
Denne lager du raskt og den smaker nydelig nå i sommervarmen.
Server salaten med godt brød, så har du god og enkel middag.

Du trenger til 4 porsjoner:
  • 100 g spekeskinke

Hvalbiff med smørdampet nykål, kokt ris og hot soyasmør ✿


Hvalkjøtt - Havets biff 
Ikke stek hvalkjøttet for mye, da slipper den kjøttkraften og blir tørr !

Hovedregelen for hvalkjøtt er å behandle det som storfebiff, kjøttet er mørt, og trenger lite steketid.
Hvalbiffen er best når den er medium stekt

Dagens dessert : Jordbær med kesam vanilje mager 🍓

Cheeseburger med hjemmelaget hamburgerbrød og pommes frites ♫


Burgere blir ekstra gode med hjemmelaget hamburgerbrød
Lag en stor porsjon og legg dem i fryseren, oppskriften finner du 👉 her.

Jeg tok hamburgerbrød ut av fryseren, la dem i sekken og reiste til fjells !
Den beste hamburgeren lager du av kvernet høyrygg, som jeg har gjort 👉 her.
Men, på hytta i fjellheimen uten strøm, må jeg ty til ferdig kjøttdeig
.

Cheddar er den perfekt osten til cheeseburger, da den smaker smaksens og smelter lett !
Opprinnelsen kommer fra byen Cheddar i nærheten av byen Bristol sydvest i England, og kan spores tilbake til 1100-tallet. Cheddar er en fast løpeost som produseres av kumelk.

Pepperbiff med fylte bakepoteter, stekt tomat og peppersaus


God og enkel biffmiddag i fjellheimen 🌿
Biff og bakt potet blir jeg nok aldri lei. 

Gjorde en liten vri på bakepotetene i denne oppskriften. 
De ble supergode !

Server retten med en knallgod peppersaus med grønn pepper.
Hvis du skal på hyttetur kan du gjerne lage sausen hjemme og bare varme den opp på hytta !

Spis & Nyt ♫♪

Smørbrød med røkelaks og porsjert egg !


Kjempegodt smørbrød, som passer ypperlig til frokost, lunch eller kvelds.
Litt mer jobb med denne, enn en 'brødblings med brunost', men akk så godt  !!

Til fjells koker vannet ved lavere temperatur enn om du er i lavlandet.
Koker du vann 100-500 meter over havet, så koker vannet ved 100 grader, men her oppe,
1000 meter over havet koker det ved 96,8 grader ♫♪

Røkelaks smaker veldig godt sammen med egg.
Forandring fryder - litt mer elegant enn kokt egg, men smaken er det ikke stor forskjell på
♫♪♫♪

Mexicansk fiskegrateng ♫♪


Det er SÅ enkelt med alt i en form ♫♪♫♪
Noen av mine favoritt ovnsretter finner du samlet 👉 her, men nå er det store muligheter til å få en ny favoritt. 

Herlig kremet smaksrik og god fiskegrateng, klar til servering på 30 minutter.

Denne retten ble ganske så billig også, jeg brukte fryst torskefilet fra First Price. 
Ikke den beste kvaliteten, men helt greit til dette formålet. 
La fisken tine i kjøleskapet natten over.

Hvis du vil lage tacokrydder selv finner du oppskrift på det 👉 her.


Smoothie med bjørnebær og Biola bringebær 💚


Smoothie er en kald, litt tyktflytende drikk laget av fersk frukt og fruktjuice som er moset i en hurtigmikser. En ren smoothie består av 100 % fruktkjøtt og -saft, men man kan også blande inn yoghurt, melk eller juice 🍓🍓

Bjørnebær er en kilde til vitamin C og kopper, i tillegg til å ha et høyt innhold av kostfiber.
Vitamin C styrker immunsystemet og øker opptaket av jern fra andre matvarer. 
Kostfiber er gunstig for fordøyelsen 💚
De har en kraftigere smak og er litt syrligere enn sin slektning bringebæret !

2 dl Biola syrnet melk inneholder ca. 40 milliarder melkesyrebakterier og dekker 16 % av anbefalt inntak av vitamin D 💚 Melkesyrebakterier som skal være bra for magen ved å stimulere immunforsvaret, holde styr på uønskede mikroorganismer og bedre fordøyelse og næringsopptak.

Mettende, sunt & godt - Kun 2 ingredienser 💚 

Hjemmelaget hamburger av kvernet høyrygg ♫♪


Reale og gode hamburgere får du av å kverne høyrygg av storfe.

Høyrygg sitter helt foran på ryggen til dyret.
Kjøttet inneholder ca. 20% fett og er ett perfekt utgangspunkt for en saftig hamburger.
Trikset er å arbeide minst mulig med kjøttet så ikke kjøttfibrene blir ødelagt. 
Bruk kaldt kjøtt og kalde redskaper, la gjerne kjøttkverna og det oppskårete kjøttet ligge litt i fryseren.  Da blir fettet jevnere fordelt -har jeg lest meg frem til. 

Hamburgerbrød ♫♫


Hamburgere blir ekstra gode med hjemmelaget hamburgerbrød ♫
Det tar jo litt tid med gjærbakst, men du kan lage dem i god tid før servering.
De kan også fryses hvis du ikke bruker alle med en gang. Da har du ett perfekt utgangspunkt for en lettvint middag.

Hva liker du best Fiskeburger, kyllingburgerviltburger eller burger med chili  
♫♫
Alle elsker burger 
Print Friendly and PDF