Hamburgere blir ekstra gode med hjemmelaget hamburgerbrød ♫
Det tar jo litt tid med gjærbakst, men du kan lage dem i god tid før servering.
De kan også fryses hvis du ikke bruker alle med en gang. Da har du ett perfekt utgangspunkt for en lettvint middag.
Hva liker du best Fiskeburger, kyllingburger, viltburger eller burger med chili ♫♫
Alle elsker burger ♥
Du trenger til 12 stk:
Hva liker du best Fiskeburger, kyllingburger, viltburger eller burger med chili ♫♫
Alle elsker burger ♥
Du trenger til 12 stk:
- 12 dl hvetemel
- 1 pose tørrgjær
- 1 ts salt
- 2 ts sukker
- 50 g smør
- 5 dl lettmelk
- 4 ss olje
- 1 stk egg, til pensling
- Sesamfrø
- Bland sammen hvetemel, gjær, salt og sukker i en bakebolle.
- Smelt smøret i en kjele og tilsett melken. Varm det opp til det er litt varmere enn fingervarmt, ca. 40 grader.
- Hell melken over i bakebollen og tilsett olje.
- Elt deigen i 10 minutter.
- Legg over ett rent kjøkkenhåndkle og sett deigen til heving i 45-60 minutter.
- Kna deigen godt sammen på et lett melet bakebord.
- Del deigen i 12 like store emner og trill ut fine boller, som du legger over på et stekebrett med bakepapir. Jeg prøvde å trykke dem litt forsiktig ned, men de hevet seg opp igjen :)
- Dekk med et kjøkkenhåndkle og la hamburgerbrødene heve seg i 30 minutter.
- Pensle brødene med sammenpisket egg og dryss over sesamfrø.
- Stekes i forvarmet ovn på 210 °C i ca. 12 minutter.
Smelt smøret og tilsett melk ♫♫ |
Bland sammen det tørre ♫♫ |
Tilsett smør, melk og olje ♫♫ |
Elt deigen i 10 minutter ♫♫ |
Hev deigen under ett rent kjøkkenhåndkle i 45-60 minutter ♫♫ |
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar