Burgere blir ekstra gode med hjemmelaget hamburgerbrød ♫
Lag en stor porsjon og legg dem i fryseren, oppskriften finner du 👉 her.
Jeg tok hamburgerbrød ut av fryseren, la dem i sekken og reiste til fjells !
Den beste hamburgeren lager du av kvernet høyrygg, som jeg har gjort 👉 her.
Men, på hytta i fjellheimen uten strøm, må jeg ty til ferdig kjøttdeig.
Cheddar er den perfekt osten til cheeseburger, da den smaker smaksens og smelter lett !
Opprinnelsen kommer fra byen Cheddar i nærheten av byen Bristol sydvest i England, og kan spores tilbake til 1100-tallet. Cheddar er en fast løpeost som produseres av kumelk.
Du trenger til 3 stk cheeseburger
- 400 g kjøttdeig
- 1 egg
- 1 ts salt
- 0,5 ts pepper
- Raps eller solsikkeolje
- Hamburgerbrød
- Dressing
- Tomat, skåret i skiver
- Rødløk, skåret i ringer
- Salat
- Cheddar
- Heiz ketchup
- God sennep
- Pommes frites på hyttevis *
Sånn gjør du:
POMMES FRITES på hyttevis- Bland kjøttdeigen inn med egg, salt og pepper.
- Form til 3 store burgere.
- Stek dem i en stekepanne i stekesmør ca. 3 minutter på hver side på direkte varme. Legg på cheddar ost og stek videre på svak varme, noen minutter.
- Smør utover litt dressing på den nederste delen av burgerbrødet, legg på salat, cheseburger, ketchup, sennep, tomater og rødløk.
- 6 stk poteter
- Salt
- Pepper
- Grillkrydder
- Rapsolje
- Skjær potet i 1 centimeter tykke strimler, jeg skrelte dem på forhånd.
- Legg dem i kaldt vann i 30 minutter.
- Hell av vannet og tørk dem godt på ett rent kjøkkenhåndkle.
- Hell over olje på potetene, krydre med salt, pepper og grillkrydder. Bland det godt sammen.
- Fordel strimlene jevnt utover på et bakepapir,
- Stek i ovnen på 200 grader i ca. 40 minutter. Jeg stekte dem på innstilling 6 på gassovnen. Gassovnen har bare undervarme, så det kan lønne seg å snu på dem under steketiden.
Varmeste mai måned i manns minne her oppe ♫ |
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar