Herlig i fjellheimen nå ♫♪♥♫♪
Det er ikke ofte jeg har opplevd å gå i shorts på fjellet i pinsen -og i år er pinsen også veldig tidlig.
Snøen forsvant fortere enn svint, det ligger litt snø her og der, men mye mindre enn vanlig.
Vin i solveggen i shorts og t-skjorte 20 mai er helt greit altså !!
I dag ble det en god biffmiddag.
Biff og bakt potet blir jeg nok aldri lei. Gjorde en liten vri på bakepotetene i dag.
De ble helt herlige.
Server retten med peppersaus eller
bearnaisesaus, jeg brukte peppersaus i dag -og stekte tomater.
Hvis du skal på hyttetur kan du gjerne lage sausen hjemme og bare varme den opp på hytta !
Spis & Nyt ♫♪
Du trenger til 2 porsjoner:
- 2 stk a 200 gram pepperbiff eller ytrefilet av storfe
- Stekeolje
- Smør
- Peppersaus *
- 2 stk bakepoteter
- 2 ss kryddersmør
- 3 ss mais
- To never revet mozzarella + litt på toppen av potetene
- Stekte tomater
- Salt
- Pepper
Sånn gjør du:
Gratinerte fylte bakepoteter
- Pakk bakepoteter inn i aluminiumsfolie og stek i ovn på 225 grader i 1-2 timer, avhengig av størrelsen på potetene. Stikk en strikkepinne i potetene for og teste om de er ferdige.
- Del potetene i to på langs og skrap ut det meste av innmaten, men pass på at skallene holder formen.
- Bland potetmassen med kryddersmør, revet ost og mais og legg potetmassen tilbake i skallene.
- Dryss litt ekstra ost på toppen og sett tilbake i ovnen i 15-20 minutter eller til osten er smeltet. Jeg har gassovn med kun undervarme, de blir enda bedre/mer gratinert i vanlig stekeovn. Små tallerkener her oppe, kun plass til 1/2 bakepotet og tomat på tallerkenen.
Pepperbiff
- Ta kjøttet ut av kjøleskapet 30-60 minutter før det skal stekes.
- Krydre biffene rundt det hele med ett godt lag grovt kvernet pepper, jeg brukte ferdig krydret pepperbiff i denne retten.
- Stekes i en blanding av olje og smør på sterk varme, i ca. 3 minutter til det begynner å piple opp kjøttsaft, snu, og stek på den andre siden til det kommer frem kjøttsaft. Da er biffen medium stekt. Hell gjerne over litt av smørblandingen på biffen under steketiden.
- Krydre med litt salt og la biffen hvile i ca. 10 minutter før servering.
- Mens biffen hviler steker du tomatene og krydrer dem med salt og pepper.
Grønn Peppersaus
Oppskriften er til 4 porsjoner.
- 4 dl kjøttkraft (vann og 1 beger kjøttfond/kjøttbuljong)
- 2 ss hvetemel
- 1 ss grønn pepper
- 1 dl kremfløte
- 1-2 ss soppsoya eller mørk soyasaus
Sånn gjør du:
- Rist sammen melet med litt kald kjøttkraft -eller vann.
- Kok opp resten av kraften og visp inn meljevningen.
- Knus grønn pepper grovt i en morter.
- Tilsett grønn pepper og la sausen koke i minst 5 minutter.
|
Sør Fron i Gudbrandsdalen ♫♪♥ Veien opp til hytta ! |
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar