Mascarpone er en Italiensk mild kremet friskost laget av creme fraiche og fløte.
Den brukes ofte i desserter, men osten passer også perfekt når du skal lage en nydelig pastasaus.
En utrolig enkel, men likevel helt fantastisk pastarett med en herlig blanding av god sopp og kremet mascarpone !
Bruk forskjellig typer sopp, jeg brukte kantareller, aromasopp og shiitake 🍄
Toppet med en herlig topping av smørstekte brødkrutonger, som gir retten litt ekstra tekstur.
- 2 dl brød i terninger
- Smør
- 300 g tørket pasta
- 400 g sopp
- Salt
- Pepper
- 1 dl fløte
- 250 g mascarpone
- Basilikum
Sånn gjør du:
- Smelt smør i en stekepanne og stek brødterningene i ca. 5 minutter, på middels høy varme under omrøring. Legg brødkrutongene til side.
- Skjær aromasopp i skiver, riv shiitake sopp i strimler og del kantarellene hvis de er store.
- Smelt smør i en stekepanne og stek soppen. La soppen ligge i ro i stekepannen de første minuttene, så den ikke begynner å koke. Stekes videre under omrøring til den er ferdig stekt.
- Kok pasta al dente i lettsaltet vann, i følge anvisningen på pastapakken. Jeg brukte tagliatelle.
- Sil av vannet, men ta vare på ca. 4 dl av kokevannet.
- Krydre soppen godt med salt og pepper.
- Hell over fløten og la soppen surre i 2 minutter.
- Rør inn mascarpone og 2 dl kokevann fra pastaen. La det koke 2 minutter under omrøring. Smak til med salt og pepper.
- Tilsett pasta i soppsausen og bland det godt sammen.
- La det koke til alt er gjennomvart. Tilsett mer av kokevannet, hvis den begynner å bli litt tørr.
- Server pastaen med brødkrutonger og hakket basilikum.
|
Ingredienser |
|
Steker brødkrutonger og sopp 🍄 |
|
Koker pasta og surrer soppen i fløte 🍄 |
|
Tilsatt mascarpone, pastaen er klar 🍄 |
|
Klart til servering 🍄 |
|
Spis & Nyt ♫♫ |
|
Smaker smaskens ♫♫ |
|
Fikk du ikke plukket sopp i høst, så ikke fortvil -butikkene bugner av god billig sopp 🙄🍄 |
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar