Real american BBQ !!
Her skulle man egentlig brukt bourbon, som er laget med mais, men det fungerte helt greit med
Tullamore Dew, en whisky fra Irland. Den er i hvert fall lagret på Bourbon fat.Her skulle man egentlig brukt bourbon, som er laget med mais, men det fungerte helt greit med
Kjøttet må marineres i noen timer og bakepotetene trenger en til to timer, så forbered retten i god tid før servering. Hvis du vil lage bearnaisesaus selv, så finner du oppskrift her.
Kryddersmør kan du også lage selv, oppskrift på kryddersmør finner du her.
Du trenger til 4 porsjoner:
Kryddersmør kan du også lage selv, oppskrift på kryddersmør finner du her.
Du trenger til 4 porsjoner:
- 4 a 250 g entrecôte
- 3 dl bourbon/whiskey
- 1 dl brunt sukker
- 1/2 dl rapsolje
- Maiskolber
- Tomater
- Kryddersmør
- Bakepoteter
- Bearnaisesaus
Sånn gjør du:
- Legg entrecôte i en bolle og hell over olje og whiskey.
- Strø over brunt sukker og bland alt godt sammen. La kjøttet ligge i marinaden i kjøleskapet i 2-3 timer, gjerne lenger. Ta kjøttet ut av kjøleskapet, ta det ut av marinaden og temperer kjøttet i romtemperatur i 30-60 minutter, før det skal legges på grillen.
- Husk på at bakepotetene trenger lang tid, så de må forberedes i god tid før du begynner grillingen.
- Legg biffene på en varm grill. Grill kjøttet i ca. 3 minutter på hver side.
- La biffene hvile 5 minutter før servering.
- Serveres med bakt potet, grillet mais og tomater, kryddersmør og bearnaisesaus.
Skal marinere kjøttet ♫ Jeg lager til 2 personer i dag ! |
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar