Fiskegrateng har vært -og er en gjenganger på middagsbordet i vårt langstrakte land.
Den ble ofte laget for å bruke opp rester av fisk, kokt eller rå.
Elsket eller hatet 💚
Hvis du vil ha makaroni i den finner du oppskrift på det 👉 her.
I mange oppskrifter står det at man skal koke fisken på forhånd, det er helt unødvendig, fisken blir mye saftigere hvis den er rå før den varmebehandles i ovnen.
Ta deg tid til å stivpiske eggehvitene, da blir fiskegratengen ekstra luftig !
Jeg serverte retten med dampet nypoteter og gulrøtter, som ble tilberedt i trykkoker, oppskrift 👉 her og smeltet smør med koriander og sitron.
Poteter og gulrøtter kan selvfølgelig også bare kokes på vanlig måte.
God middag 💚
- 600 g torskefilet , uten skinn og ben
- 3 ss smør
- 4 ss hvetemel
- 4 dl melk
- 3 stk egg
- Salt
- Muskat
- Panko *
- Poteter
- Gulrøtter
- Godt smør
- Koriander
- Sitron
Sånn gjør du:
- Skjær torskefileten i biter.
- Smelt smør og rør inn hvetemel. Spe med melk, litt om gangen. Kokes under omrøring i ca. 5 minutter.
- Del eggeplommer og eggehviter. Stivpisk eggehvitene med 1/2 ts salt.
- Avkjøl sausen litt, rør inn eggeplommer og smak til med salt og muskat etter smak.
- Tilsett torskebitene og bland forsiktig inn eggehvite.
- Hell gratengmassen over i en smurt ildfast form.
- Dryss over panko -eller griljermel.
- Stek gratengen i stekeovn, 200 grader i 30 minutter -eller med kombidampfunksjon på 180 grader i ca. 40 minutter.
- Damp eller kok potetene og gulrøtter.
- Smelt smør i en liten kjele. Tilsett hakket koriander og litt sitronsaft.
- Spis & Nyt
Jeg stekte fiskegratengen med funksjonen kombidamp !
En kombinasjon av varmluft og damp, den bruker 25% damp og 75% varmluft, noe som gir ett saftig og godt resultat. Denne kombinasjonen er spesielt godt egnet gratenger. Varmluften fordeles jevnt i hele ovnen og sørger for at teksturen blir riktig. Ikke mye som skal til for å løfte retten litt, bare 25% damp.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar