På vei til jobb i dag hørte jeg på HamarRadioen.
De har hver fredag innslag fra Hamars stolthet, innlandets beste fiskebutikk Knutstad & Holen AS.
I dag kunne de blant annet by på fersk ørret fra Jølster i Sogn og Fjordane,
- og jeg lot meg friste !!
I Hamar kan vi også skryte av at vi har LANDETS BESTE VINMONOPOL
Vinmonopolet Hamar ble i april 2019 kåret til årets butikk, blant 332 butikker.
Dagens vinanbefaling, fra landets beste pol til denne retten var en Italiensk økologisk hvitvin.
Ung og saftig, preg av moden frukt, eple og sitrus, god lengde.
Trebbiano 15%, Garganega 85%
Fersk ørret fra Jølster, med dampet nypoteter, frisk og god agurksalat, revet gulrot, samt en nydelig rømmesaus
Jeg damper nypotetene i en trykkoker sammen med frisk dill, oppskrift → her.
Server retten med revet gulrot dynket med litt frisk sitronsaft.
Server retten med revet gulrot dynket med litt frisk sitronsaft.
Du trenger:
- Ørret
- Stekesmør
- Hvetemel
- Salt
- Pepper
- Nypoteter
- Dill
- Gulrøtter
- Agurk
- Hvitvinseddik
- Sukker
- Vann
- Lettrømme
- Sitron
Agurksalat / Gulrøtter
Begynn med agurksalaten, som du finner oppskrift på ⟶ her.
Riv gulrøtter og press over litt sitronsaft.
Sett agurksalaten og gulrøttene i kjøleskapet frem til servering.
Ørret
- Rens fisken, klipp av gjellene og skjær av hodet.
- Vask fisken, tørk den med tørkepapir.
- Bland sammen hvetemel, salt, pepper og paner fisken godt i melet.
- Smelt smør i en stekepanne og legg i fisken når pannen er god og varm.
- Stek den ca. 3 minutter på hver side, så skinnet blir sprøtt.
- Etterstek på svakere varme til fisken er gjennomstekt, når kjøttet slipper benet.
- Legg den til side og hold den varm, mens du lager sausen.
- Tilsett en boks lettrømme i stekepanna, som du stekte fisken i, sammen med saften av en halv sitron, salt og pepper.
- La sausen koke ett par minutter.
Agurksalat 💚 |
Fersk ørret 💚 |
Paneres med mel, salt og pepper 💚 |
Klar til steking 💚 |
Nypoteter 💚 |
Steker ørret 💚 |
Sprøstekt ørret 💚 |
Lager rømmesaus 💚 |
God middag 💚 |
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar