Grillet kveite med asiatisk pasta 🌿


Kveite er dronningen av festfisker !
Kveite er en rovfisk som lever av å spise annen fisk og annet liv som lever på og langs havbunnen.
Den kan bli mer enn tre meter lang og vekten kan overstige 300 kg, men bare hunnkveitene blir normalt tyngre enn 50 kg. Mindre kveiter (opp til cirka 40 kg) regnes som god matfisk.
Den er lekkert hvit, fast i fisken og smaker himmelsk.

Jeg falt for fristelsen og kjøpte ferdig sitrusmarinert kveite når jeg var innom Innlandets beste fiskebutikk. Strykningsdelen var loins, ryggstykket på fisken, den beste delen !!
To gode stykker ble lagt i en alu.form klar til å legges rett på grillen.


Oppskrift på sitronmarinade, hvis du vil marinere fisken selv finner du under oppskriften.
Kveite kan selvfølgelig byttes ut med annen hvit fisk.

Herlig smakfull kremet pasta med nydelig marinert kveite 🌿
Klar til servering på 20 minutter, når fisken er ferdig marinert og grillen er varm !

Til 2 porsjoner trenger du:
  • 400 g sitrusmarinert kveite
  • 160 g pasta, jeg brukte tagliatelle
  • Salt
  • Pepper
  • 2 ss olje
  • 3 dl lett kokosmelk
  • 2-4 ts red curry paste *
  • Koriander
Sånn gjør du:
  1. Varm opp grillen.
  2. Kok pasta al'dente etter anvisning på pakken i lettsaltet vann.
  3. Sil av vannet på pastaen og skyll den i kaldt vann, så den ikke fester seg sammen.
  4. Legg fisken i alu.form og grill den under lokk, på oppvarmet grill, ca. 200 grader i ca. 10 minutter eller i stekeovnen på 180 grader i 10-12 minutter.
  5. Mens fisken ligger på grillen tar du litt olje i en tykkbunnet kjele og tilsetter red curry paste (jeg brukte 3ts), la det frese ett par minutter før du tilsetter kokosmelk. 
  6. Kok opp kokosmelken og la det koke noen minutter under omrøring. Smak til med salt og pepper.
  7. Tilsett pasta i sausen og bland forsiktig sammen. La det bli gjennomvarmt.
  8. Dryss over grovhakket koriander ved servering.
Red Curry Paste
- kan du lage selv, hvis du har hvitløk, rød chili, sitrongress, thailandsk chili, galanga, kaffir limeblader, fennikel, korriander og salt. Du får også kjøpt den ferdig på glass !
Hvor sterk den er varier fra forskjellige merker. 

Sitronmarinade:
  • 1 stk sjalottløk
  • 1 stk chili
  • 1 stk sitron
  • 1 dl olivenolje
  • 1 ts salt
  • 1 ts pepper, grovmalt
Sånn gjør du:
  1. Finhakk sjalottløk og chili.
  2. Riv skallet av sitronen og press saften.
  3. Bland sammen chili, sjalottløk, sitronsaft, sitronskall, olivenolje, salt og pepper.
  4. Ha fisken i marinaden og la den ligge i minst en time i kjøleskap.
  5. Ta ut fisken av kjøleskapet 15-30 minutter før bruk.
Griller fisken 🌿
Kokt pasta, lager saus 🌿
Ingredienser 🌿

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF