💚
Semulepudding lagde min mor ofte på 70-tallet 💕
Regner med at hun lagde det når melken hadde gått ut på dato... langt over 'best før' tiden.
Semule er den innerste og hardeste delen av hvetekjernen.
Mener å huske at den var god på smak, men jeg likte ikke helt denne snerken på toppen,
så jeg "gravde meg" under lokket på puddingen - og fikk kjeft hver gang 😊
Tradisjonen tro blir desserten tilberedt og servert i en glassbolle med rød saus i en mugge ved siden av. Pynt den gjerne med noen bær og litt frisk mynte !
Jeg serverte desserten i en grønn glassbolle, som jeg har arvet av mormor -og brukte sølvskjeen, med stork på, som vi fikk i bryllupsgave av en onkel på farsiden, 13 august 2005 💕
Glassbollen er Hadeland Juvel i grønt pressglass.
Pressglass skulle etterligne slipt, håndlaget krystall. Godset ble fremstilt ved at flytende glass maskinelt ble presset ned i en mønstrete form. Pressglass er fattigmannsvarianten av slipt krystall.
Skjeen ble gitt i bryllupsgave til min farmor og farfar i 1923.
Det er ikke jul, påske eller konfirmasjon, men det er ikke lenge til bryllupsdagen.
Semulepudding
Sånn gjør du:
Semulepudding lagde min mor ofte på 70-tallet 💕
Regner med at hun lagde det når melken hadde gått ut på dato... langt over 'best før' tiden.
Semule er den innerste og hardeste delen av hvetekjernen.
Mener å huske at den var god på smak, men jeg likte ikke helt denne snerken på toppen,
så jeg "gravde meg" under lokket på puddingen - og fikk kjeft hver gang 😊
Tradisjonen tro blir desserten tilberedt og servert i en glassbolle med rød saus i en mugge ved siden av. Pynt den gjerne med noen bær og litt frisk mynte !
Jeg serverte desserten i en grønn glassbolle, som jeg har arvet av mormor -og brukte sølvskjeen, med stork på, som vi fikk i bryllupsgave av en onkel på farsiden, 13 august 2005 💕
Glassbollen er Hadeland Juvel i grønt pressglass.
Pressglass skulle etterligne slipt, håndlaget krystall. Godset ble fremstilt ved at flytende glass maskinelt ble presset ned i en mønstrete form. Pressglass er fattigmannsvarianten av slipt krystall.
Skjeen ble gitt i bryllupsgave til min farmor og farfar i 1923.
Det er ikke jul, påske eller konfirmasjon, men det er ikke lenge til bryllupsdagen.
Semulepudding
- 1 liter h-melk
- 100 g semulegryn
- 2 ss sukker
- 1 egg
- 3 mandeldråper
- 1 ts sukker, til topping
- Bland kald melk og semulegryn i en kjele og rør til det koker. La blandingen småkoke i 15 minutter, under omrøring til grynene er møre og puddingen tykner.
- Visp sammen sukker og egg i en bolle. Hell litt varm grøt i bollen under stadig omrøring. Hell eggeblandingen tilbake i grøtkjelen og gi alt ett raskt oppkok, mens du hele tiden rører.
- Smak til med mandeldråper.
- Hell puddingen i en glassbolle. Pass på at bollen tåler varme, hvis ikke la puddingen avkjøles litt først.
- Dryss på litt sukker for å unngå snerk. Legg på plastfolie, når den har blitt kald. Oppbevares i kjøleskapet natten over.
Rød saus
- 3 dl rød saft, jeg brukte solbærsirup
- 2 dl vann
- 1 ss potetmel
- 3 ss kaldt vann
Sånn gjør du:
- Bland saft og vann -og kok det opp i en kjele.
- Rør sammen potetmel og vann til jevning. Trekk kjelen vekk fra platen, og tilsett jevningen i en tynn stråle mens du rører. La sausen få et raskt oppkok.
- Avkjøles og oppbevares i kjøleskapet.
Kok melk og semulegryn under omrøring i 10-15 minutter💕 |
Pisk sammen sukker og egg 💕 |
Rør inn litt av den varme grøten 💕 |
Lag rød saus 💕 |
Strø litt sukker over puddingen 💕 |
Settes i kjøleskapet natten over 💚 |
Spis & Nyt 💚 |
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar