Jeg er veldig flink til å fryse ned rester, men dessverre så er jeg ikke like flink til å sjekke fryseren før jeg drar i butikken.
Sammen med grønnsaker blir det en smakfull og god lapskaus !
Bruk de grønnsakene du har i kjøleskapet, så du får en skikkelig opprydding der også !
Lapskausen kan kokes på SLOWCOOK i 8 timer, TRYKKOKES i 30+15 minutter eller kokes i en vanlig kjele i ca. 2 timer.
Når du koker i Crock-Pot så trenger du mindre væske enn når du koker maten i en kjele.
Den er konstruert slik at dampen som kommer opp fra maten dannes på undersiden av lokket før det drypper ned i maten igjen. Det er veldig lite væske som fordamper. I en ovn eller i en kjele på komfyren vil mye vann fordampe, og du kan også regulere hvor mye væsken koker inn. I en Crock-pot er lokket på under hele kokeprossen og væske fra kjøtt og grønnsaker vil bli i gryten. Så du trenger ikke være redd for at den skal tørrkoke.
Den er konstruert slik at dampen som kommer opp fra maten dannes på undersiden av lokket før det drypper ned i maten igjen. Det er veldig lite væske som fordamper. I en ovn eller i en kjele på komfyren vil mye vann fordampe, og du kan også regulere hvor mye væsken koker inn. I en Crock-pot er lokket på under hele kokeprossen og væske fra kjøtt og grønnsaker vil bli i gryten. Så du trenger ikke være redd for at den skal tørrkoke.
Du trenger til 4 porsjoner:
- 800 g kjøtt av storfe
- 3 ss hvetemel
- 1 ts salt
- 1 ts pepper
- 1 løk
- 2 fedd hvitløk, finhakket eller presset
- 2 stenger stangselleri
- 2 ss tomatpuré
- 2 ss worcestershire saus
- 3-4 gulrøtter
- 6-8 poteter
- 1 ts oregano
- 2,5 dl kjøttkraft, jeg brukte vann og 1 beger kjøttfond
- Friske urter
- Skjær kjøttet og grønnsakene i passende biter.
- Stek kjøttet, litt og litt om gangen, før du legger det i Crock-Pot kjelen. Har du Crock-Pot Ekspress eller Crock-Pot med innerkjele av DuraCeramic kan du brune kjøttet direkte i kjelen, men gjør det i flere omganger så kjøttet blir stekt og ikke kokt.
- Legg alt kjøttet i innerkjelen. Dryss over hvetemel og bland det godt inn.
- Tilsett stangselleri, gulrøtter, løk, poteter, salt, pepper, hvitløk, persille, oregano, worcestershire saus og tomatpuré i Crock-pot kjelen.
- Bland alt godt sammen.
- Hell over kjøttkraft.
- Kok på SLOWCOOK innstilling LOW i 7-8 timer -eller bruk TRYKKOKER funksjon, MEAT i 30 minutter + 15 minutter på KEEP WARM, så litt av dampen kommer naturlig ut. Slipp ut resten av dampen før du tar av lokket.
- Dryss over litt friske urter ved servering.
Gjør de samme forberedelsene, men bruk ca. 4 dl kraft.
La gryta småkoke i ca. 2 timer, men pass på væskemengden og tilsett mer kraft hvis nødvendig.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar