Blåskjell er nydelig mat -og noe av det enkleste man kan servere.
Har du prøvd med en klunk cognac sammen med blåskjell ?
Smaker supergodt !
Når jeg tidligere har grillet blåskjell har jeg pakket dem inn i aluminiumsfolie og laget porsjonspakker.
Du finner en, av mange oppskrifter på det 👉 her !
I denne oppskriften griller jeg blåskjell i aluminiumsform.
I denne oppskriften griller jeg blåskjell i aluminiumsform.
Tilbehør velger du selv !
Godt brød, pommes frites eller kanskje sellerirot frites, som du finner oppskrift på 👉 her, hvis du ønsker ett måltid med få karbohydrater.
Perfekt vin til blåskjell !
Laget av druen Melon de Bourgogne.
Druene dyrkes i den vestlige enden av Loiredalen, ved byen Nantes i regionen Pays de la Loire.
Det er en frisk og god hvitvin, som inneholder under 3 gram sukker per 100 gram.
Spis & Nyt ♫♪
Du trenger, som forrett til 3 personer
- 1 kg blåskjell
- 1-2 stk sjalottløk
- 2 ts hel grønn pepper
- 2 ss timian, frisk
- 4 ss cognac
- 1 dl kremfløte
- 1 dl tørr hvitvin
- Koriander, frisk
- Vask og rens blåskjell, kast dem som ikke åpner seg.
- Legg blåskjellene i en aluminiumsform.
- Knus grønn pepper i en morter og finhakk sjalottløk.
- Dryss grønn pepper og sjalottløk over blåskjellene.
- Tilsett fløte, hvitvin og cognac -og dryss over frisk timian.
- Legg dem på en varm grill og la dem dampe under lokk i ca.10 minutter, til skjellene åpner seg.
- Server blåskjell i dype tallerkener og hell over den gode sausen.
- Dryss over frisk koriander.
Blåskjell med sjalottløk og grønn pepper |
Varm opp grillen ! |
Legg blåskjellene på en godt oppvarmet grill ! |
Spis & Nyt !! |
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar