Rester av lammekjøtt i spicy tomatsaus !


Har du igjen rester av pinnekjøtt, lammelår, lammestek eller, som meg rester av lammefiletså kan du bruke opp restene i denne smakfulle retten !

Denne retten kan fint lages med andre rester også, fisk, kylling, svin eller storfe !

Serveres til lunch - eller middag med pasta eller ris 🌾
Jeg serverte retten med pasta, revet parmesan og koriander.

Du trenger til 3 porsjoner:
  • 400 g stekt lammekjøtt
  • 2 stk sjalottløk
  • 2 ss olje
  • 400 g hakkede hermetiske tomater
  • 3 dl kjøttkraft
  • 2 gulrøtter
  • 2-4 ts sriracha sauce, smak til hvor sterk saus du ønsker *
  • 2 ts oregano
  • 1/2 ts salt
  • 1/2 ts pepper
  • (Maizena)
  • (Koriander)
  • (Pasta)
  • (Parmesan)
* Sriracha er en sterk chilisaus laget av solmodne chilifrukter, eddik, hvitløk, sukker og salt. Den er oppkalt etter kystbyen Si Racha i Thailand.
Kan erstattes med chilisaus av annet merke eller utelates, hvis du vil ha en mildere utgave.

Sånn gjør du:
  1. Del kjøttet i passende biter.
  2. Del opp gulrøttene i ganske tynne skiver og hakk sjalottløk.
  3. Surr sjalottløk i litt olje.
  4. Tilsett tomater, kjøttkraft )jeg brukte vann og ett beger kjøttfond) chilisaus, oregano, salt og pepper -og la det småkoke i ca. 10 minutter.
  5. Tilsett lammekjøtt og la det trekke på svak varme til kjøttet er gjennomvarmt.
  6. Hvis du vil ha sausen litt tykkere kan du røre inn 2-3 ts maizena utrørt i litt vann.
  7. Smak til med salt og pepper.

Ingredienser 

Har fått roser av tremenning, Ellen 💚

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF