Denne retten kan fint lages med andre rester også, fisk, kylling, svin eller storfe !
Serveres til lunch - eller middag med pasta eller ris 🌾
Jeg serverte retten med pasta, revet parmesan og koriander.
Du trenger til 3 porsjoner:
- 400 g stekt lammekjøtt
- 2 stk sjalottløk
- 2 ss olje
- 400 g hakkede hermetiske tomater
- 3 dl kjøttkraft
- 2 gulrøtter
- 2-4 ts sriracha sauce, smak til hvor sterk saus du ønsker *
- 2 ts oregano
- 1/2 ts salt
- 1/2 ts pepper
- (Maizena)
- (Koriander)
- (Pasta)
- (Parmesan)
* Sriracha er en sterk chilisaus laget av solmodne chilifrukter, eddik, hvitløk, sukker og salt. Den er oppkalt etter kystbyen Si Racha i Thailand.
Kan erstattes med chilisaus av annet merke eller utelates, hvis du vil ha en mildere utgave.
Sånn gjør du:
- Del kjøttet i passende biter.
- Del opp gulrøttene i ganske tynne skiver og hakk sjalottløk.
- Surr sjalottløk i litt olje.
- Tilsett tomater, kjøttkraft )jeg brukte vann og ett beger kjøttfond) chilisaus, oregano, salt og pepper -og la det småkoke i ca. 10 minutter.
- Tilsett lammekjøtt og la det trekke på svak varme til kjøttet er gjennomvarmt.
- Hvis du vil ha sausen litt tykkere kan du røre inn 2-3 ts maizena utrørt i litt vann.
- Smak til med salt og pepper.
Ingredienser |
Har fått roser av tremenning, Ellen 💚 |
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar