BULGOGI - Koreansk taco !


Bulgogi er koreanernes svar på taco og det er skikkelig digg !
Bulgogi består av storfekjøtt, som er marinert i en smakfull soyabasert saus.

NASHI 🍏
Retten skal opprinnelig lages med saften av koreansk pære 🍏 
Frukten blir kalt nashi og i utseende ligner den på ett eple, men smaken minner om pære.
Fruktkjøttet er saftig og sprøtt.

Retten består av tynne biffstrimler av storfe marinert i bulgogisaus, som serveres i hjertesalat sammen med ris og eventuelt noen grønnsaker 🌾

Du kan også servere Bulgog med nudler, oppskrift 👉 her

Opprinnelig blir bulgogi også servert med Sriracha, en sterk chilisaus laget av solmodne chilifrukter, eddik, hvitløk, sukker og salt. Det er selvfølgelig valgfritt om man velger en ekstra hot utgave av retten eller ei !

🌾 Sett alle ingrediensene på bordet, så man kan sette sammen retten selv.


Du trenger til 4 porsjoner:
  • 600 g mørt storfekjøtt, jeg brukte ytrefilet
  • Bulgogi-saus *
  • Jasminris 
  • Hjertesalat
  • 4 stk vårløk
  • (Agurk)
  • (Gulrøtter)
  • Sesamfrø
  • Koriander
  • Sriracha chilisaus
  • Lime
BULGOGI-SAUS
  • 2 dl soyasaus
  • 2 ss brunt sukker / sukrin gold
  • 1 pære
  • 2 ts revet/presset hvitløk
  • 1 ss ingefær
  • 2 stk vårløk
  • 1 ss sesamolje
Sånn gjør du:
  1. Legg ytrefilet av storfe i fryseren i ca. 30 minutter. Det er ikke nødvendig, men det gjør det enklere å dele det opp i tynne skiver. 
  2. Del pære i biter og mos den i en blender eller med en stavmikser.
  3. Bland sammen soyasaus, brunt sukker og pære i en liten kjele. Varm opp på svak varme til sukkeret smelter. Avkjøles.
  4. Riv hvitløk og ingefær, finhakk vårløk og bland det inn i soyasausen, sammen med sesamolje.
  5. Del kaldt storfekjøtt i tynne skiver.
  6. Legg kjøttet i en pose eller bolle og hell over bulgogisausen, bland det godt sammen. La kjøttet marinere i kjøleskapet i 4 timer eller natten over. Ta kjøttet ut av kjøleskapet en times tid før det skal stekes. Sil av marinaden, over i en bolle og ta vare på den.
  7. Kok jasminris.
  8. Vask og del opp hjertesalat.
  9. Skjær vårløk i tynne ringer. Del gulrøtter og agurk i tynne strimler.
  10. Rist sesamfrø i en liten tørr stekepanne.
  11. Når alt er klart steker du kjøttet i en varm panne med litt olje, litt og litt omgangen, så det blir stekt og ikke kokt. Hell marinaden i stekepannen og kok opp. Legg kjøttet tilbake, sett ned varmen og hold det varmt, frem til servering.
  12. Legg ris i hjertesalat, legg på biff og dryss over vårløk, (samt agurk og gulrøtter, valgfritt) sesamfrø og koriander - og for dem, som ønsker Sriracha chilisaus.
  13. Serves med lime, som kan skvises over ved servering.

Bulgogi-saus


Bulgogi-saus

Marinering av kjøtt

Sil av sausen

Bulgogi tilbehør

Stek kjøttet

BULGOGI

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF