Bulgogi med nudler !


Bulgogi er en av de mest kjente koreanske rettene.
Den består av storfekjøtt, som er marinert i en smakfull soyabasert saus.
 
Jeg har også laget en utgave, servert som Koreansk taco, med jasminris i hjertesalat 🌾 Oppskriften finner du 👉 her

En rett helt etter min smak og fantasi 😋
Herlig 'slurpete' nudler, sprø grønnsaker, gode korianske smaker, utrolig mørt biffkjøtt og ett lass med frisk koriander ♫♫

Du trenger til 4 porsjoner:

  • 600g mørt biffkjøtt, jeg brukte ytrefilet
  • Bulgogi-saus *
  • 200 g nudler
  • 1-2 stk vårløk i tynne ringer
  • 150 g brokkolini eller brokkoli 
  • 150 g nykål (Kan erstattes med kinakål, spisskål eller pay choy
  • 1 stk paprika i biter
  • 1-2 stk gulrøtter i skiver eller staver
  • Sesamfrø
  • Koriander
  • Lime
  • Sriracha chilisaus
BULGOGI-SAUS
  • 2 dl soyasaus
  • 2 ss brunt sukker / sukrin gold
  • 1 stk pære
  • 2 ts revet/presset hvitløk
  • 1 ss ingefær
  • 1-2 stk vårløk
  • 1 ss sesamolje
Sånn gjør du:
  1. Legg ytrefilet av storfe i fryseren i ca. 30 minutter. Det er ikke nødvendig, men da er det lettere å dele det opp i tynne skiver.
  2. Lag bulgogi-saus : Del pære i biter og mos den i en blender eller med en stavmikser. Bland sammen soyasaus, brunt sukker og pære i en liten kjele. Varm opp på svak varme til sukkeret smelter. Avkjøles. Riv hvitløk, finhakk ingefær, del vårløk i tynne ringer og bland det inn i soyasausen, sammen med sesamolje.
  3. Del storfekjøtt i tynne skiver.
  4. Legg kjøttet i en passende boller og hell over bulgogisausen, bland det godt sammen. La kjøttet marinere i kjøleskapet i 4 timer eller natten over. Ta kjøttet ut av kjøleskapet en times tid før det skal stekes. Sil av sausen, over i en bolle og ta vare på den.
  5. Del grønnsaker i passende biter.
  6. Kok nudler, som anvist på pakken og skyll dem i kaldt vann. Sett dem til side.
  7. Stek kjøttet i en varm panne med litt olje, litt og litt omgangen, så kjøttet blir stekt og ikke kokt. Legg kjøttet til side. 
  8. Stek grønnsakene i samme panne til de er varme, men fremdeles sprø. Bland inn biffkjøttet og nudlene. 
  9. Hell over ønsket mengde av sausen og bland alt godt sammen. La det surre til retten er skikkelig varm.
  10. Smak til med sriracha chilisaus, hvis du ønsker det.
  11. Serveres rykende varm med ett dryss sesamfrø, hakket vårløk, koriander og eventuelt noen dråper chilisaus.
  12. Serves med lime.

Bugogi-saus

Bulgogi-saus

Sil av sausen

Ingredienser

Stek kjøttet

Stek grønnsaker

Bland alt godt sammen 

BULGOGI med nudler

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF