Du trenger til 4 porsjoner:
- 600g mørt biffkjøtt, jeg brukte ytrefilet
- Bulgogi-saus *
- 200 g nudler
- 1-2 stk vårløk i tynne ringer
- 150 g brokkolini eller brokkoli
- 150 g nykål (Kan erstattes med kinakål, spisskål eller pay choy
- 1 stk paprika i biter
- 1-2 stk gulrøtter i skiver eller staver
- Sesamfrø
- Koriander
- Lime
- Sriracha chilisaus
BULGOGI-SAUS
- 2 dl soyasaus
- 2 ss brunt sukker / sukrin gold
- 1 stk pære
- 2 ts revet/presset hvitløk
- 1 ss ingefær
- 1-2 stk vårløk
- 1 ss sesamolje
Sånn gjør du:
- Legg ytrefilet av storfe i fryseren i ca. 30 minutter. Det er ikke nødvendig, men da er det lettere å dele det opp i tynne skiver.
- Lag bulgogi-saus : Del pære i biter og mos den i en blender eller med en stavmikser. Bland sammen soyasaus, brunt sukker og pære i en liten kjele. Varm opp på svak varme til sukkeret smelter. Avkjøles. Riv hvitløk, finhakk ingefær, del vårløk i tynne ringer og bland det inn i soyasausen, sammen med sesamolje.
- Del storfekjøtt i tynne skiver.
- Legg kjøttet i en passende boller og hell over bulgogisausen, bland det godt sammen. La kjøttet marinere i kjøleskapet i 4 timer eller natten over. Ta kjøttet ut av kjøleskapet en times tid før det skal stekes. Sil av sausen, over i en bolle og ta vare på den.
- Del grønnsaker i passende biter.
- Kok nudler, som anvist på pakken og skyll dem i kaldt vann. Sett dem til side.
- Stek kjøttet i en varm panne med litt olje, litt og litt omgangen, så kjøttet blir stekt og ikke kokt. Legg kjøttet til side.
- Stek grønnsakene i samme panne til de er varme, men fremdeles sprø. Bland inn biffkjøttet og nudlene.
- Hell over ønsket mengde av sausen og bland alt godt sammen. La det surre til retten er skikkelig varm.
- Smak til med sriracha chilisaus, hvis du ønsker det.
- Serveres rykende varm med ett dryss sesamfrø, hakket vårløk, koriander og eventuelt noen dråper chilisaus.
- Serves med lime.
|
Bugogi-saus |
|
Bulgogi-saus |
|
Sil av sausen |
|
Ingredienser |
|
Stek kjøttet |
|
Stek grønnsaker |
|
Bland alt godt sammen |
|
BULGOGI med nudler |
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar