Sesampanert laks med ris og grønnsaker i en herlig smakskombo !


Det er ikke så mye, som skal til for å gjøre en lakse-middag litt mer spennende🌾

Sesamfrø kommer fra sesamplanter dyrket i Kina, India, Sentral- og Sør-Amerika.
De er rike på mineraler, E-vitamin, flerumettet fett og protein.

Mirin er en type risvin, men uten alkohol og mer sukker -og den skal ikke drikkes.
Mirin blir ofte brukt sammen med soyasaus, sukker og eddik eller annen syre. Den gir sauser og kraft en god, fyldig smak. Mirin holder seg i evigheter, selv etter at flasken er åpnet.

I denne retten finner du bønnespirer. Jeg brukte det mye før. På 90'tallet var hermetiske bønnespirer populært i salater. Bønnespirer blir laget av muggbønner eller soyabønner. De blir ofte brukt i asiatiske retter, i wok, våruller og supper. Konsistensen er sprø hvis de serveres rå og smaken kan minne litt om sukkererter. 

KNALLGODT !

Rask, ikke så verst billig, sunn og god middag på 30 minutter !


Du trenger til 4 porsjoner:

  • 4 x 150 g laksefilet, uten skinn og bein
  • Basmatiris
  • 1 stor rød paprika
  • 3 stk gulrøtter
  • 150 g bønnespirer
  • Sesamfrø
  • Salt
  • Pepper
  • Olje

Saus:

  • 5 ss soyasaus
  • 1 ss olje
  • 2 ss rørsukker
  • 3 ss mirin *
  • 1 ss hvitvinseddik
  • 2 ts finhakket ingefær
Sånn gjør du:
  1. Kok basmatiris etter anvisning på pakken.
  2. Del paprika i strimler og gulrøtter i ganske tynne strimler.
  3. Skyll bønnespirene og tørk dem på et kjøkkenhåndkle.
  4. Krydre laksen med salt, pepper og sesamfrø på begge sider.
  5. Varm opp stekepannen og tilsett litt olje. Brun laksen raskt på begge sider, 1-2 minutter. Legg den til side.
  6. Sett ned varmen litt og stek grønnsakene.
  7. Rør sammen ingrediensene til sausen i en bolle.
  8. Hell sausen over grønnsakene.
  9. Legg laksen over i pannen, sett på lokk og la det steke på svak varme i 5-8 minutter til laksen er gjennomstekt.

Legg kokt ris på en tallerken, legg på grønnsaker og topp herligheten med stekt laks.

Spis & Nyt - Bon Appetit 🌿





Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF