Det kan i hvert fall ikke bli noe særlig bløtere, her nede på Innlandet 😅
Nyt dagene - de kommer ikke i reprise 🎶
Det enkle liv:
' Savner du noen … ring dem. Ønsker du å treffe noen … inviter dem. Vil du bli forstått … forklar. Har du spørsmål … spør. Noe du ikke liker … fortell det på en fin måte. Liker du noe … si det. Ønsker du noe … spør om det. Føler du deg stresset … gi slipp. Elsker du noen … si det '
Her er tips til en god variert ukemeny
Denne uken er det mange av mine nyere oppskrifter med masse smak !
God middag 🌾
Oppskriften finner du ved og trykke på navnet til retten.
Mandag
Retten kan serveres med godt brød hvis du ønsker ett mer mettende måltid.
Ferske kamskjell er helt klart best, men frosne kamskjell er mye billigere og lettere å få tak i, hvis du ikke har en fiskehandler i nærheten. Smaken er stort sett den samme, men frosne inneholder mye væske og vil krympe under steking.
Trikset er å legge dem i saltvann i 10 minutter før de skal stekes.
Tirsdag
Denne kommer til å bli en gjenganger på middagsbordet.
Herlig mør kylling, tomater, paprika, løk og panko med knallgode smaker, toppet med smeltet mozzarella 🍅
Enkel å tilberede og fullpakket med smak !
Retten serveres med ønsket tilbehør, som kokt ris, pasta eller pommes frites.Jeg serverte retten med godt krydret pommes strips, som jeg stekte i AirFryer og tomatsalsa 🌿🍅
Knallgodt !
Men, denne gryten med hverdagshelten - poteten, smaker utrolig godt !
Eller gryte vet jeg ikke om er det riktige ordet, det er mer suppe enn gryte - Suppegryte !
Jeg bruker brød, som tilbehør men du kan selvsagt servere retten med ris eller pasta.
Ja, poteten blir ofte kalt hverdagshelt da den hjalp oss gjennom hungersnøden på begynnelsen av 1800 'tallet. Det dyrkes over 300.000 tonn poteter i Norge hvert år og er verdens tredje største matplante, kun slått av hvete og ris.
Her tilberedes potetene i en smakfull suppegryte med villreker 🌿
Jeg serverer retten med hvitløksbaguetter.
Torsdag
Torsk kan stekes, kokes, grilles og kan kombineres med mye forskjellig garnityr.
Jeg serverer retten med mandelpoteter, som også bakes i ovnen.
Nydelig ovnsbakt skrei, ovnsbakte mandelpoteter, kremet rotmos og soyasmør med granateple, som eksploderer i munnen 🍎
Nydelig ovnsbakt skrei, ovnsbakte mandelpoteter, kremet rotmos og soyasmør med granateple, som eksploderer i munnen 🍎
Fredag
Yakiniku er det japanske ordet for å steke eller grille tynne skiver av kjøtt over høy varme.
Nå har jeg riktig nok grillet hele fileten og delt det i skiver etterpå.
MIRIN er en type risvin, men uten alkohol og mer sukker.
Lørdag
- og det er skikkelig digg !
Bulgogi består av storfekjøtt, som er marinert i en smakfull soyabasert saus.
Retten består av tynne biffstrimler av storfe marinert i bulgogisaus, som serveres i hjertesalat sammen med ris og eventuelt noen grønnsaker 🌾
Du kan også servere Bulgogi, marinert biffkjøtt med nudler, oppskrift 👉 her.
Søndag
Andelår er nydelig mat. Det er den rimeligste delen på anden, men er den delen som har mest smak.
Det er riktig nok ikke så mye kjøtt på ett andelår, du må beregne to stk per person, men det smaker utrolig godt !
MIRIN er en type risvin, men uten alkohol og mer sukker.
Mirin er søtere en risvin og derfor bør du redusere mengden med sukker/honning etc. hvis du erstatter Sharoxing med Mirin.
Stekte, klissete andelår med sprø poteter og toppet med vårløk, chili & koriander er knallgodt 🌿
Det er riktig nok ikke så mye kjøtt på ett andelår, du må beregne to stk per person, men det smaker utrolig godt !
MIRIN er en type risvin, men uten alkohol og mer sukker.
Mirin er søtere en risvin og derfor bør du redusere mengden med sukker/honning etc. hvis du erstatter Sharoxing med Mirin.
Stekte, klissete andelår med sprø poteter og toppet med vårløk, chili & koriander er knallgodt 🌿
På slutten av sommeren er plommene søte og saftige. De er på sitt beste akkurat nå.
Supergod dessert med plommer, bjørnebær og valnøtter.
Desserten er best varm, men god kald også 🌿
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar