Edels langpanne sjokoladekake med ekte sjokolade !


'Mænna' bestilte sjokoladekake, som han skulle ha med seg på jobben -og der er det en del ansatte, så det må være litt størrelse på kaken. Jeg har oppskrift på sjokoladekake i langpanne fra før, laget med kakao og sjokoladekrem med med smør, melis og kakao.

Kaken smaker helt greit -og barn elsker den !
Barnas langpanne sjokoladekake med kakao finner du 👉 her 💛

Men, jeg er ikke 100% fornøyd - derfor denne nye oppskriften på langpanne sjokoladekake.

Denne utgaven med ekte sjokolade er saftig, litt klissete og knallgod 😋
Next level cake ☕ i langpanne med sjokolade !

Herlig fløyelsmyk, luftig og god sjokoladebunn får du når deler eggene og stivpisker eggehvitene, som vendes inn med omtanke og kjærlighet helt til slutt 💙 Sjokoladekaken blir bedre når du bytter ut den tørre kakaoen med sjokolade 💚

Bakekakao fremstilles kun av kakaobønner, men sjokolade lages av kakaobønner blandet med kakaosmør og sukker. Alt blir så mye bedre med smør og sukker !

Ekte sjokolade inneholder minimum 31 % kakaosmør og opptil 5% vegetabilsk fett ifølge EU, men i sjokoladelandene Belgia og Frankrike skal ekte sjokolade inneholder minimum 35 % kakao. Dersom produktet inneholder mindre enn 35 % kakao, er det såkalt kunstig sjokolade.

Dronning kokesjokolade er innenfor med 44% kakao.
Freia Melkesjokolade inneholder kun 30% kakao, men den er god da !
Det finnes alltid noen kverulanter. 
Det jeg mener med ekte sjokolade er at kakaen er laget med sjokolade, som inneholder kakaosmør, istedenfor tørr bakekakao, som slettes ikke smaker noe godt, etter min mening !

Kaken toppes med sjokoladekrem laget av smør, sukker, fløte og melkesjokolade 😋

Kakebunn

  • 8 egg
  • 450 g sukker
  • 250 g smør
  • 250 g hvetemel
  • 3 ts bakepulver
  • 2 ts vaniljesukker
  • 200 g god mørk kokesjokolade
Sånn gjør du:
  1. Smelt smøret –smelt kokesjokolade i smøret. Avkjøl litt. 
  2. Skill eggehvite og eggeplommer.
  3. Pisk eggehviten stiv. 
  4. Pisk sukker og eggeplommer godt. 
  5. Tilsett smør og sjokolade i eggedosisen, tilsett mel, bakepulver, vaniljesukker. Visp alt godt sammen.
  6. Bland forsiktig inn eggehviten, bruk en slikkepott.
  7. Hell kakerøren i en langpanne, 35 x 42cm med bakepapir i bunn. Pensle sidene med smør, hvis ikke bakepapiret dekker hele kanten.
  8. Stek kaken på 180 grader i ca. 35 minutter. 
Sjokoladekrem 
Du kan halvere oppskriften på sjokoladekrem. Det ble nesten litt for mye av det gode 😋
  • 100 g smør
  • 5 dl fløte
  • 2,5 dl sukker
  • 400 g melkesjokolade
Sånn gjør du:
  1. Smelt smøret i en kjele.
  2. Tilsett fløte og sukker la det småkoke til det tykner. Trekk platen fra varmen.
  3. Tilsett melkesjokolade i biter og la den smelte i fløteblandingen.
  4. Bland sjokoladekremen godt sammen.
  5. La sjokoladekremen tyknes og avkjøles før du smører den over kaken.



🌿 TIPS og gode råd 

Hvis kaken din ikke er 100% i vater så sett sjokoladekaken med kremen i kjøleskapet til kremen stivner enda mer og fordel kremen bedre ut til kantene etter en time eller to. 

Sjokoladekremen bruker lang tid på å stivne, så bak kaken dagen før servering. 
Hvis du bruker kakestrøssel eller kokos på kaken bør du drysse over strøssel før kremen har stivnet helt. 
Du kan også pynte kaken med friske bær 🍓

Del kaken opp i passende biter og legg dem på ett fat eller server kaken i langpannen, det kommer an på om du skal servere den hjemme eller ta den med på jobb, skoleavslutning, fest eller på dugnad 🌿

Steg for steg 👇

Smeltet smør med sjokolade

Pisk eggehviter og lag eggedosis av eggeplommer og sukker

Bland sammen alle ingrediensene, bortsett fra eggehvite

Vend forsiktig eggehviten inn i kakerøren med en slikkepott... 

Sjokoladekakerøre med eggehvite

Stek kakebunnen med en gang... så ikke luftboblene forsvinner... 

Lag sjokoladekrem, måtte doble sjokolademengden fra 200g, som er avbildet til 400g 😋

Stekt sjokoladekake og sjokoladekrem 
Edels langpanne sjokoladekake !


Lag stolper av sugerør eller figurer så sjokoladekremen ikke 'kolliderer' med folien 


Sjokoladekake dekket med folie !

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF