Pestofylt kyllingfilet med blomkålris !


Kyllingfilet kan fort bli tørr når man steker dem i stekepanne eller i stekeovn.

I denne oppskriften fyller jeg den med pesto og tilbereder dem i stekeovn med funksjonen kombidamp. 
Kombidamp er en kombinasjon av varmluft og damp. 
Min ovn bruker 25% damp og 75% varmluft.

Resultatet blir saftig og smaksrik kylling 🌿
Jeg serverer retten med en smakfull blomkålris med spinat, samt en nydelig, litt syrlig, fløyelsmyk fransk smørsaus med hvitvin 🍋

Hvis du ønsker en rett med færre kalorier kan du droppe sausen. 
Gled deg til middag !


Du trenger til 4 porsjoner:
  • 4 stk kyllingfilet
  • 4-8 skiver god spekeskinke, jeg brukte serranoskinke 
  • Pesto, som du finner oppskrift på 👉 her.
  • Tomater
  • Asparges
  • Olje 
  • Salt
  • Pepper
  • Hvitvinsaus *
  • Blomkålris med spinat *
Sånn gjør du:
  1. Lag først pesto, hvis du ikke bruker ferdig pesto.
  2. Renskjær kyllingfilet og skjær en lomme i kyllingfileten, som du fyller med pesto.
  3. Krydre kyllingen med salt og pepper. Surr spekeskinke stramt rundt filtene.
  4. Legg kyllingfiletene på et stekebrett eller i en ildfast form.
  5. Stekes midt i ovnen, ekte varmluft + damp, på 180 grader i ca. 25 minutter.
  6. Hele små tomater og asparges, legges i en form, hell over litt olje, pepper og havsalt.
  7. Stek grønnsakene sammen med kyllingen de siste 8 minuttene av steketiden.
Blomkålris med spinat
  • 1 stk blomkål
  • 3 ss smør
  • 1 chili
  • 65 g babyspinat
  • Sitron
  • Salt
  • Pepper
Sånn gjør du:
  1. Del blomkålen i biter og kjør den i en kjøkkenmaskin eller blender til den blir kornete og ligner på ris.
  2. Varm opp en stekepanne og tilsett smør.
  3. Legg i blomkålen og chili, og krydre med litt salt og pepper. La de frese noen minutter.
  4. Tilsett babyspinat og stek videre under omrøring til spinaten faller sammen.
  5. Skvis over sitronsaft. 
  6. Smak til med salt og pepper.
Hvitvinsaus / Beurre blanc
  • 1 dl hvitvin, tørr
  • 0,5 ss sjalottløk
  • 0,5 dl kremfløte
  • 200 g meierismør
  • Saften av ½ sitron.
  • Salt 
  • Pepper
Sånn gjør du:
  1. Kok inn hvitvin og sjalottløk. 
  2. Når det meste av vinen er kokt inn, sil sausen og tilsett kremfløte. 
  3. La det koke noen minutter. (Nå kan du eventuelt sette den til side, varme den opp igjen og gjøre den ferdig rett før servering.)
  4. Pisk inn små terninger av kaldt smør. Litt og litt omgangen.
  5. Hold temperaturen opp mot kokepunktet, men den må ikke koke, da vil den skille seg.
  6. Smak til sausen med sitron, salt og pepper.
Lag ris av blomkålen, så er det unnagjort !

Pestofylt kylling

Hvitvinsaus og blomkålris

Pestofylt kyllingfilet


Beurre blanc

Endelig utekontor 🌸

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF