Kyllingrisotto med red curry ♫ Tilberedt i Crock-Pot® Express Multi-Cooker ♫

OBS : Inneholder produktplassering !

Jeg tester ut en ny type Crock-Pot, som 👉 Acreto har sendt meg ett eksemplar av.
Planen var egentlig å vente til i morgen, da skal jeg prøve meg på porterstek i trykkoker,
men jeg måtte bare teste den ut på en enkel risotto i dag !


TRYKKOKEREN MED SLOWCOOKING-FUNKSJON 
"La Crock-Pot hjelpe deg med matlagingen, selv når du har dårlig tid. 
Crock-Pot Express kan lage mat opptil 70% raskere enn tradisjonell tilberedning, slik at du kan bruke mindre tid på kjøkkenet og mer tid med familien"
Står det i introduksjonen på denne nye utgaven.


Les mer om produktet på hjemmesiden til Crock-Pot Norge.


RASKT eller LANGSOMT 
Jeg har tidligere lagt ut 45 oppskrifter på retter tilberedt i Crock-Pot.
Disse oppskriftene kan man også bruke i denne nye utgaven av Crock-Pot.

Når du bruker funksjonen SLOW COOKfungerer den som en vanlig Crock-Pot.

Crock-Pot®Express leveres også med trykkoker og dampfunksjon.
Du kan velge mellom åtte forhåndsinnstilte funksjoner og oppnå samme gode smak som ved langtidstilberedning, på under én time. Trykkokeren har en temperatur på 115 grader.

Noe som også er nytt -og veldig praktisk er :
Knappen DELAY TIMER (Forsinkelsestimer) er en funksjon for forsinket start og brukes til å angi et senere starttidspunkt for tilberedningen.

Multi-Cookeren har også STEKEFUNSKJON/Sauté, som gjør at du kan brune ingrediensene rett i kjelen før du setter den på ønsket innstilling.


En av funksjonene er RISOTTO 🌾
Litt skeptisk kanskje. Risotto skal kokes under omrøring hele tiden, mens man tilsetter litt og litt væske, har jeg lært. Kyllingrisotto med red curry paste er kjempegodt, så jeg prøver meg på en utgave av den
  - og den ble veldig god altså

Du trenger til 4 porsjoner:
  • 2 gulrøtter
  • 6 grønne asparges
  • 1/2 purre
  • 2 ss olje
  • 1 ss red curry paste
  • 3 dl risottoris
  • 10 dl kyllingkraft 
  • 1 grillet kylling 
  • 2 ss revet parmesan + litt ekstra til topping
  • Persille

Sånn gjør du:
  1. Skjær gulrøtter i terninger, asparges i biter og purre i tynne ringer.
  2. Skjær kyllingkjøttet i biter.
  3. Ta av lokket på kjelen og sett på funksjonen BROWN/Sauté og trykk START. La den varmes opp, det tar 5-7 minutter. Da står det HEAT. Når den er varm begynner nedtelling på klokken. Den starter på 30 minutter, men det har ingen betydning da du skal skifte program.
  4. Tilsett olje og red curry paste. La det frese ett par minutter under omrøring.
  5. Tilsett kyllingkraft, jeg brukte vann og to beger kyllingfond.
  6. Tilsett ris, kylling og grønnsaker. Trykk STOPP
  7. Sett på lokket og lukk det. Skyv trykkventilen til stengt for damp.
  8. Velg funksjonen RICE/RISOTTO og still den inn på 10 minutter. (Hvis du vil ha den litt mer al dente kan du bruke 8 minutter) Først varmes den opp, det tar 10 minutter. Når den er varm starter nedtellingen. Som du ser av bildene under, koker trykkokeren automatisk på innstilling  LOW, når man bruker funksjonen RICE/RISOTTO.
  9. Når koketiden er ute slipper du forsiktig ut luften i trykkokeren. Bruk ett kjøkkenredskap ikke hendene, for det er veldig varm damp.
  10. Ta av lokket når den er ferdig med å dampe, ikke før !
  11. Rør om i risottoen og tilsett parmesan. Rør til all væsken har dampet bort.
  12. Dryss over persille ved servering -og litt ekstra ost, hvis ønskelig.
Crock-Pot Norge
Ingredienser ♫
Forbered ingrediensene ♫ Sett på innstilling BROWN 
Når den er varm surrer du olje og red curry paste ♫
Tilsett ris, kyllingkraft, kylling og grønnsaker ♫
Sett på lokket og still den inn på RISOTTO, 10 minutter, trykk start  ♫

Lukk igjen trykkventilen  ♫
Når den er varm setter nedtellingen igang  ♫
Når tiden er ute går den automatisk på funksjonen 'KEEP WARM'  ♫
Skyv trykkventilen på innstilling åpen  ♫
Ta av lokket og rør inn parmesan  ♫
Klar til servering  ♫

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF