Inneholder produktplassering !
Jeg tester ut en ny type Crock-Pot, som Acreto har sendt meg ett eksemplar av.
Les mer om den ➡ HER.
Jeg har tidligere lagt ut oppskrift på 👉 fårikål med chili og hvitløk, 👉 fårikål med lammelår og 👉 langtidskokt fårikål i Crock-Pot.
Jeg tester ut en ny type Crock-Pot, som Acreto har sendt meg ett eksemplar av.
Les mer om den ➡ HER.
Jeg har tidligere lagt ut oppskrift på 👉 fårikål med chili og hvitløk, 👉 fårikål med lammelår og 👉 langtidskokt fårikål i Crock-Pot.
Her får du en god oppskrift på :
Trykkokt fårikål med løk i kjøttkraft ♫
Jeg endret litt på fremgangsmåten, i forhold til oppskriften i oppskriftsheftet, som følger med maskinen. Brukte litt mer pepper og litt mindre vann.
Jeg kokte den under trykk i 40 minutter, dobbelt så lang tid, som de anbefalte 20 minuttene.
Resultatet ble perfekt ♫
Du trenger til 3 porsjoner:
Du trenger til 3 porsjoner:
- 1 kg godt fårikålkjøtt av lam
- 1 kg hodekål
- 1 stk gul løk
- 1 ss solsikke eller rapolje
- 1 ts salt
- 20 pepperkorn
- 3 laurbærblad
- 5 dl vann, mulig det holder med 4 dl, det ble ganske mye kraft
- 1 stk kjøttbuljongterning
- Poteter
- Persille
- Tyttebærsyltetøy
- Ta av lokket på kjelen og sett på funksjonen BROWN/Sauté og la den varmes opp. Det tar 5 minutter. Den settes automatisk til nedtelling på 30 minutter men, det har ikke noe å si for det skal skiftes program etterpå.
- Skjær kålen i biter og grovhakk løken.
- Knust buljongterningen.
- Brun løken til den er gyllen i litt olje i innerkjelen. Ta ut igjen det meste av løken.
- Legg kjøttet, løk, kål, salt, pepper. laurbærblad og knust kjøttbuljong lagvis i kjelen.
- Hell over vannet.
- Sett på lokket.
- Lukk trykkventilen.
- Sett på funksjonen MEAT/STEW, still den inn på 40 minutter og trykk på START. Trykkokeren varmes opp og det lyser HEAT, det tar 10 minutter. Når den er varm starter nedtellingen på klokken.
- Etter 40 minutter stilles trykkokeren går automatisk på KEEP WARM -og starter opptelling på klokken. Ikke rør trykkventilen, før etter 15 minutter.
- Trykk STOPP -etter 15 minutter.
- Slipp forsiktig ut gjenværende luft ut av trykkventilen. Bruk ett kjøkkenredskap ikke hendene, for det er veldig varm damp.
- Server fårikålen med kokte poteter, tyttebærsyltetøy og frisk persille.
Ingredienser ♫ |
Forbered alle ingrediensene og varm opp kjelen på bruningsfunksjonen ♫ |
Surr løken i olje ♫ |
Legg ingrediensene lagvis i kjelen ♫ |
Hell over vannet ♫ |
Sett på lokket og skyv trykkventilen til stengt ♫ |
Sett på MEAT, sett tiden på 40 minutter, trykk START ! |
Rett før trykkokeren er varmet opp, vil det dampe ut av dobberventilen ♫ |
Når koketiden er ute går den over på KEEP WARM og starter opptelling på klokken ♫ |
😋😋Super lækker fårikål med meget mørt kjøtt😋😋
SvarSlettJa, fårikålen blir veldig god i trykkoker !
Slett