CHILI CON CARNE - på 30 minutter eller 8 timer 🍅

Produktplassering !

Chili con Carne er en kjent, god og populær kjøttgryte !
Den trenger vanligvis ett par timer med småkoking for å bli skikkelig god.

Men, ikke hvis du lager den i en trykkoker, da er den klar til servering på ca. 30 minutter !
Fremgangsmåten gjelder ved bruk av ⇾
 Crock-Pot® Express Multi-Cooker

Du kan også koke den på slowcook i 7-8 timer, imens du er på jobb eller gjør noe gøy !

Jeg serverer Chili con carne med varme tortilla, guacamole, tomatsalsa, lettrømme og tortilla chips !
Lag guacamole og tomatsalsa i god tid før servering 🍅🌿


Du trenger til 6 porsjoner:
  • 800 g karbonadedeig
  • Raps eller solsikkeolje
  • 2 stk finhakket løk
  • 1 stk finhakket rød chili
  • 800 g hermetisk tomater
  • 400 g hermetisk bønner
  • 1 stk rød paprika i biter
  • 1 stk gul paprika i biter
  • 2 ts chilipulver
  • 2 ts røkt paprika
  • 2 ts malt cummin
  • 1 ts salt
  • En neve hakket bladpersille
  • 1 lime
Tilbehør:
Sånn gjør du:
  1. Hakk løk og paprika i biter.
  2. Ta av lokket på kjelen og sett på funksjonen BROWN/Sauté og trykk START. La den varmes opp, det tar 5 minutter. Da står det HEAT. Når den er varm begynner nedtelling på klokken. Den starter på 30 minutter, men det har ingen betydning da du skal skifte program.
  3. Hell olje i kasserollen, legg i løk og karbonadedeig. La det surre under omrøring i ca. 10 minutter. 
  4. Tilsett de andre ingrediensene, husk på å skylle bønnene i kaldt vann -og bland alt godt sammen. Vent med lime, den skal tilsettes etter retten er kokt.
  5. Trykk STOPP
  6. Sett på lokket og lukk det. Skyv trykkventilen til stengt for damp.
  7. Velg funksjonen BEANS/CHILI og still den inn på 10 minutter. Først varmes den opp, det tar 10 minutter. Når den er varm starter nedtellingen. 
  8. Kok i 10 minutter. La enheten naturlig slippe ut trykket i 15 minutter etter tilberedningen. Trykkokeren går automatisk på KEEP WARM -og starter opptelling på klokken. Ikke rør trykkventilen, før etter 15 minutter. 
  9. Trykk STOPP -etter 15 minutter. Slipp forsiktig ut eventuelt gjenværende luft ut av trykkventilen. Bruk ett kjøkkenredskap ikke hendene, for det er veldig varm damp.
  10. Ta av lokket, skvis over saften av en lime og rør alt godt sammen. Hvis du synes den er litt for flytende, kan du sette den på BROWN -og la den koke noen minutter uten lokk.
  11. Server hurtigkokt chili con carne med varme tortilla, guacamoletomatsalsa, tortilla chips og lettrømme !!
  12. Spis & Nyt ♫
SLOWCOOK
7-8 timer på LOW eller 4-5 timer på HIGH

Tilberedning i vanlig kjele
  1. Brun kjøttdeigen i to omganger, ta det over i en kjele.
  2. Stek løk og chili i en stekepanne før du blander det med kjøttdeigen.
  3. Hell over tomatene, bland inn chilibønner, paprika og krydder.
  4. La det koke lenge, gjerne to-tre timer.
Koker tomatsalsa 🍅
Lager guacamole 🍅
Ingredienser 🍅
Varmer opp trykkokeren 🍅
Bruner kjøttet og løken i olje 🍅
Tilsett de øvrige ingrediensene 🍅
Sett den på innstilling Beans/Chili og klokken på 10 minutter 🍅
HUSK på å lukke dampventilen 🍅
Slipp forsiktig ut dampen 🍅
La retten koke litt hvis den inneholder for mye væske 🍅
Klar til servering 🍅
Spis & Nyt 🍅

2 kommentarer:

  1. Hei. Har akkurat fått meg Crockpot Express, og ikke fått tatt den i bruk enda.
    Tenkte jeg skulle lage denne med høyrygg av storfe.
    Hvor lenge bør denne koke i trykkokeren tror du? Eller er det best å langtidskoke? Bør jeg i så fall ha i bønner på slutten?

    SvarSlett
    Svar
    1. Det kommer litt an på størrelsen på kjøttbitene, er de ca. 2x2cm, ville jeg prøvd på MEAT i 30 minutter + 15 minutter på KEEP WARM, så litt av dampen kommer naturlig ut. Slipp ut resten av dampen før du tar av lokket. Vet ikke om bønnene blir most, bør kanskje vente med dem.

      Slett

Print Friendly and PDF